Friday, July 8, 2016

Πληκτρολόγιο “Digital Element KB-550”



Το KB-550 έχει πολύ μαλακά πλήκτρα και αρκετά όμορφο σχεδιασμό σε μαύρο – κόκκινο χρωματισμό. Το μέγεθος των πλήκτρων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε σχέση με άλλα πληκτρολόγια.

Τα πλήκτρα Shift και Enter είναι μεγάλα ώστε να τα πατάει κανείς εύκολα. Δυστυχώς όμως το πλήκτρο backspace είναι μικρό, κάτι που το έχω δει και σε άλλα πληκτρολόγια της εταιρείας αυτής. Πρόκειται για ένα multimedia στην ουσία πληκτρολόγιο  και ας λέει στην συσκευασία ότι είναι gaming. Τα gaming πληκτρολόγια είναι διαφορετικά και σίγουρα πολύ πιο ακριβά από αυτό.

Το προηγούμενό μου πληκτρολόγιο (KB-300U) ήταν και πάλι της Digital Element και μου είχε κοστίσει γύρω στα 12 €. Εκείνο θεωρώ ότι ήταν το τέλειο multimedia πληκτρολόγιο με μεγάλα πλήκτρα, πανέμορφο, απλό σχεδιασμό, πολύ γερό και με τέλεια όσο και πολλά πολυμεσικά πλήκτρα.

Σε σχέση με το προαναφερθέν προϊόν, το οποίο το είχα πολλά χρόνια, το KB-550 είναι ένα επίπεδο πιο κάτω σε όλα του. Τα γράμματα, που είναι και στα Αγγλικά και στα Ελληνικά δεν είναι τόσο καλοτυπωμένα και γενικότερα σου δίνει την αίσθηση ότι είναι φθηνότερο και πιο πρόχειρο σε σχέση με το παλιό μου πληκτρολόγιο.

Παρόλα αυτά είναι πολύ αθόρυβο (όπως όλα τα πληκτρολόγια της εταιρείας αυτής). Τα πολυμεσικά πλήκτρα είναι σχετικά λίγα και δεν με βολεύουν τόσο όσο του προηγούμενου πληκτρολογίου μου. Στο κάτω μέρος του, εκτός από τα καθιερωμένα σε όλα τα πληκτρολόγια ποδαράκια ανύψωσης, έχει και δύο λαστιχένιες βασούλες για να μην γλιστράει. Αυτές κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Το KB-550 το πήρα 10 € και θεωρώ ότι για αυτή την τιμή είναι αρκετά καλό. Απλά δεν με βολεύει τόσο όσο το προηγούμενο πληκτρολόγιο της Digital Element. Αν όμως εσάς σάς βολεύει και σας αρέσει μπορείτε να το πάρετε αφού είναι πολύ ανθεκτικό, όμορφο σε εμφάνιση και οικονομικό.


Θετικά


·         Όμορφος σχεδιασμός και χρώματα
·         Ανθεκτικό
·         Μαλακά και αθόρυβα πλήκτρα
·         Αγγλοελληνική διάταξη πλήκτρων
·         Χαμηλή τιμή


Αρνητικά


·         Κατώτερη συνολική ποιότητα σε σχέση με παλαιότερα multimedia keyboards της Digital Element
·         Λίγα πολυμεσικά πλήκτρα που δεν βολεύουν και τόσο

No comments:

Post a Comment