Wednesday, September 2, 2020

Τεκίλα, κίτρινη. Olmeca Reposado (700ml)

 



Έχω δοκιμάσει τα εξής ποτά έως τώρα στη ζωή μου: Μπύρες Fix και άλλων μαρκών, Gordon’s Space, Smirnoff Ice, κρασί κόκκινο, ούζο Πλωμαρίου και Μυτιλήνης, βότκα Absolut και Stolichnaya, διάφορα λικέρ, ουίσκι διαφόρων μαρκών. Τεκίλα λευκή (silver) της Sierra πιο παλιά.

 

Τώρα τελευταία τελείωσα για πρώτη φορά ένα μπουκάλι Olmeca Dark Chocolate Τεκίλα 700ml. Ήταν στ’ αλήθεια ένα εξαίσιο ποτό! Σχετική, αξιολόγησή μου, υπάρχει στο skroutz. Η Μεξικάνικη, Τεκίλα είναι το πιο αγαπημένο μου, από τα λεγόμενα, σκληρά ποτά.

 

Μπόρεσα να «κατεβάσω» σχετικά εύκολα το σφηνάκι Τεκίλας, χωρίς λεμόνι ή αλάτι. Ακριβώς όπως το πίνουν οι σκληροτράχηλοι, σκληραγωγημένοι Μεξικάνοι Σε σφηνάκια, «μπαμ και κάτω!» Αλλιώς, μπορείτε να την συνδυάσετε με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ακόμα και κόκα κόλα.

 

Για μένα, ο χυμός λεμονιού, επειδή τρελαίνομαι για το λεμόνι, και γενικά για τις ξινές γεύσεις, είναι ιδανικός συνδυασμός. Την δοκίμασα όμως και σκέτη σε κρύο σφηνάκι. Είναι και έτσι ωραία.

 

Tequila Reposado, σημαίνει στα Ισπανικά, Τεκίλα χαλαρωτική. Το κίτρινο ή χρυσό, αν το θέλετε, χρώμα προσδίδει έναν αέρα πολυτέλειας και ομορφιάς στο εν λόγω ποτό.

 

Ο μύθος των Μάγια, Ινδιάνων λέει ότι: Οι Θεοί των ιθαγενών του Μεξικού. Είδαν πόσο άσωτοι και αχάριστοι ήταν οι θνητοί. Έτσι, τους έδωσαν την Τεκίλα για να τους τιμωρήσουν και να τους κάνουν όλους μπεκρήδες!

 

Το μπουκάλι είναι σωστό έργο τέχνης με σχέδια, πολύ ιδιαίτερα, παραδοσιακά των Ινδιάνων (Μάγια αν δεν κάνω λάθος) του Μεξικού. Οι άλλες Τεκίλες που κυκλοφορούν έχουν άσχημα μπουκάλια χωρίς καμία ομορφάδα.

 

Την πρώτη φορά που ήπια ένα, μόλις, σφηνάκι Olmeca Reposado, μετά από καμιά ωρίτσα, με έπιασε ένας, πολύ γλυκός, ύπνος. Αποκοιμήθηκα γλυκά για 2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Ενώ, σπανιότατα κοιμάμαι κατά τη διάρκεια της μέρας.

 

Άρα, το ποτό αυτό είναι ό,τι το καλύτερο αν θέλετε να ανακουφίσετε την ένταση και να χαλαρώσετε, κοιμηθείτε. Παρά το βαρύ 38,0% αλκοόλ που έχουν όλες οι Τεκίλες, λευκές ή κίτρινες. Η Tequila Olmeca Reposado, δεν μου άφησε άσχημη γεύση στο στόμα μετά την κατανάλωσή της σκέτη, χωρίς συνοδευτικό χυμό ή κόκα κόλα.

 

Αυτό δείχνει ότι η Tequila, Olmeca Reposado είναι μία, αρίστης ποιότητας και καθαρότητας, Τεκίλα

 

Συμπερασματικά, η Tequila, Olmeca Reposado, είναι μία θαυμαστή επιλογή, ποιοτικής Τεκίλας. Απολαύστε την κρύα!

 

Θετικά

 

·         Αξιόλογη, σκληρή, καυτερή, γεύση

·         Χαλαρώνει και κοιμίζει έντονα

·         Πανέμορφο μπουκάλι με παραδοσιακά σχέδια επάνω

·         Συνδυάζεται με ό,τι χυμό ή αναψυκτικό θέλετε

 

 

Αρνητικά

 

·         Κανένα. Είναι ένα άριστο προϊόν

No comments:

Post a Comment