Tuesday, January 19, 2021

Teacher's Highland Cream. Blended Scotch Whisky. (700 ml)

 







Από Ουίσκι, Σκωτσέζικα και Αμερικάνικα. Έχω πιει ως σήμερα (Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021) με σειρά κατανάλωσης από την παλαιότερη στην νεώτερη, τα εξής:


1.   The Famous Grouse

2.   Dimple

3.   Jack Daniels Old No. 7 (αξιολόγηση αυτού του ποτού υπάρχει στο skroutz.gr)

4.   Teacher's, Highland Cream

 

Και τα 4 αυτά ουίσκι θεωρούνται ποιοτικά και καλά.

 

Το Teacher's, Highland Cream έχει: γλυκόξινη, ισορροπημένη, έντονα καπνιστή, μελάτη, με βανίλια, ντελικάτη, κρεμώδη, ξυλώδη, περίφημη, γεύση. Δεν μου άφησε, καθόλου σχεδόν, την επίγευση του αλκοόλ, στο στόμα μετά την πόση.


Το Teachers, αποτελείται κυρίως από Βύνη (περισσότερο) και σιτηρά (λιγότερο).

 

Προτιμώ το ουίσκι, Teacher's, Highland Cream, από το πολύ ακριβότερο, Αμερικάνικο Whiskey, Jack Daniels Old No.7. Είναι πιο γλυκόπιοτο το Teacher's. Και έχει ποιοτική γεύση.

 

Σέβομαι όμως, την δύναμη και ξινή, σκληρή οσμή του Jack Daniels Old No.7.

 

Το Teacher's φτιάχνεται εδώ και, πάνω από 175, ολόκληρα χρόνια, στην Γλασκώβη (Glasgow) της μαγευτικής, εξωτικής χώρας, που λέγεται, Σκωτία.

 

Το ίδιο το υγρό, έχει ένα έντονο, χρυσό χρώμα. Κάτι που, σύμφωνα με το ίδιο το μπουκάλι (βλέπε, πίσω ετικέτα). Υποδηλώνει την ύψιστη ποιότητά του.

 

Η γεύση του Teacher's. Μου θύμισε αρκετά, την μυρωδιά του Dimple. Το τελευταίο, είναι πολύ ακριβότερο του Teacher's. Είχα πιει πρόσφατα ένα πολύ παλιό μπουκάλι Dimple, που βρήκα στο σπίτι μου σε ένα παλιό ντουλάπι με διάφορα ποτά.

 

Το εντυπωσιακό είναι, ότι προτιμώ την γεύση του Teacher's. Κι ας έχει τα μισά λεφτά από το Dimple.

 

Αν νομίζατε, ότι για να απολαύσετε ένα πολύ καλό ουισκάκι. Θα πρέπει να δώσετε από 25 € και πάνω. Τότε το άριστο Σκωτσέζικο Whisky, Teacher's. Θα σας αλλάξει τον κόσμο των, λεγόμενων, σκληρών, ποτών. Συνάμα, θα σάς αλλάξει και τα φώτα ;)

 

Το Teacher's και το Famous Grouse είναι ό,τι το καλύτερο στην κατηγορία τιμής τους και όχι μόνο. Προσφέρουν περισσότερο από το αντίτιμο που θα πληρώσετε στο ταμείο!

 

Το ίδιο το μπουκάλι του Teacher's είναι πολύ προσεγμένο, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και όμορφο. Το καπάκι έχει πάνω του τυπωμένο, ένα πολύ ιδιόμορφο σχέδιο. Κέλτικης προέλευσης; Ίσως. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, με σιγουριά.

 

Στο κάτω – μπροστινό μέρος της φιάλης. Έχει ανάγλυφα τα γράμματα: GLASGOW SCOTLAND.  

 

Στην Σκωτία, οι Σκωτσέζοι, αποκαλούν το Whisky Teacher's: “The Light of Scotland”. Σε ακριβή μετάφραση, «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ». Εντυπωσιακό!

 

Δοκίμασα το Teacher's σκέτο σε σφηνάκι. Αραιωμένο με νερό. Συνδυασμένο με αγνό, Χιώτικο, χυμό λεμόνι. Με Coca Cola Zero. Και Pepsi Max. Με τον αγνό χυμό λεμόνι, οφείλω να σας πω, ότι πέτυχα την τέλεια γεύση.

 

Συμπερασματικά, συνιστώ το Teacher's, Highland Cream Whisky. Σε όλους τους φίλους του καλού, ποιοτικού, ουίσκι. Είμαι σίγουρος ότι η γεύση του θα σας ενθουσιάσει. Όπως ξετρέλανε και εμένα!

 

Μην κάνετε το μεγάλο λάθος να το σνομπάρετε, λόγω της χαμηλής τιμής του. Τολμήστε και αγοράστε το! Θα με θυμηθείτε!

 

 

Θετικά

 

·         Εξαιρετική, πλούσια, απαλή, γλυκιά, γεύση

·         Το μπουκάλι είναι πολύ φροντισμένο και καλαίσθητο

·         Είναι ένα κλασικό, παλαιότατο, δοκιμασμένο και αγαπημένο Ουίσκι. Για ψαγμένους άνδρες και γυναίκες

·         Προσφέρει περισσότερα από την χαμηλή, προσιτή, τιμή του

 

 

Αρνητικά

 

Κανένα! Είναι ένα άριστο ουίσκι.

No comments:

Post a Comment