Monday, June 7, 2021

Ποτήρι Ουίσκι. Κρυστάλλινο, διάφανο. Glencairn Crystal [185ml]




 

«Αυτό είναι ένα κρυστάλλινο ποτήρι, ειδικά σχεδιασμένο για malt whiskies ούτως ώστε να αναδείξουν ολόκληρο το γευστικό τους πλούτο. Κατάλληλο και για άλλα υψηλόβαθμα & παλαιωμένα ποτά όπως τεκίλα, ρούμι, calvados και grappa.

 

Κατασκευάζεται από κρύσταλλο στο εργοστάσιο της εταιρείας Glencairn Crystal στη Σκωτία. Στη βάση κάθε ποτηριού είναι χαραγμένο, με διακριτικά γράμματα, το όνομα "The Glencairn Glass"».

 

Η τιμή του είναι, θεωρώ πολύ χαμηλή, για την ανώτατη ποιότητα, που αυτό το προϊόν προσφέρει, στους πότες.

 

Εγώ το δοκίμασα με ουίσκι Αμερικάνικο, Gentleman Jack της Jack Daniels. Μετά με τα Σκωτσέζικα, blended whiskies: Teachers και Famous Grouse. Επιπλέον, έριξα στο ποτηράκι αυτό και αρωματική, λευκή τεκίλα Olmeca Blanco.

 

Ακόμα δεν έχω αγοράσει κάποιο Single Malt whisky για να το δοκιμάσω όπως θα έπρεπε. Λόγω του ότι τα single malts κοστίζουν κάτι παραπάνω. Αλλά, κάποια στιγμή θα πάρω ένα μπουκάλι.

 

Το ποτήρι φαίνεται, και είναι αρκετά εύθραυστο. Εμένα, μού έπεσε κάτω, δυστυχώς. Αλλά, ήμουν υπερβολικά τυχερός που δεν έσπασε καθόλου. Ούτε ράγισε.

 

Το σχέδιό του είναι εξαίρετο, άριστο. Οι οσμές των ποτών αναδύονται υπέροχα στη μύτη. Πραγματικά, απολαμβάνεις το ουισκάκι σου.

 

Σας συνιστώ, όταν δοκιμάζετε ουίσκι με αυτό το θεσπέσιο, ποτήρι, δοκιμαστή. Να ρίχνετε λίγο νεράκι με ένα κουταλάκι του γλυκού. Λίγες σταγόνες. Ώστε να απελευθερώνεται καλύτερα η οσμή του ουίσκι.

 

Αυτό που μού άρεσε πολύ είναι το μικρό του μέγεθος. Και η στιβαρή, αν και μικρή, βάση του.

 

Συμπερασματικά. Το κρυστάλλινο ποτήρι Glencairn Crystal (185 ml). Είναι ένα θαυμάσιο, οικονομικότατο, ποιοτικό, κρυστάλλινο ποτήρι για να απολαμβάνετε τα ποτά σας και τις μυρωδιές τους.

 

Απολαύστε υπεύθυνα!

 

Θετικά

 

·         Πανέμορφο, εργονομικό, σχέδιο

·         Αρίστης ποιότητας κρύσταλλο

·         Είναι μικρούλι και ομορφούλι

·         Απελευθερώνει όλες τις μυρωδιές των ποτών

·         Χαμηλή, προσιτή, τιμή

 

Αρνητικά

 

Κανένα! Είναι ένα άριστο προϊόν

No comments:

Post a Comment