Saturday, December 30, 2017

Gaming Headphones Element HD-1100G HOJO


Καταρχάς πρέπει να πω πως τα συγκεκριμένα Headphones τα αγόρασα πολύ πρόσφατα με σκοπό να αντικαταστήσω τα Κινέζικα ακουστικά της SadesGPower”. Δεν ήμουν ευχαριστημένος με τα τελευταία διότι η ένταση του ήχου που αποδίδουν είναι πολύ χαμηλή για τα γούστα μου. Επίσης, δεν έχουν φωτάκια LED στα πλάγια. Και η ροδέλα ρύθμισης της έντασης του ήχου δεν είναι πάνω στα ίδια τα ακουστικά, όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της Element. Αλλά η ροδέλα είναι βαλμένη πάνω στο καλώδιο, κάτι που προσωπικά με εκνευρίζει αρκετά.

Επιπλέον οφείλω να πω πως είμαι κάτοχος εδώ και πάνω από 3 χρόνια ενός παλιού TAKEDA HD-1000G Gaming Headphones. Το μοντέλο αυτό το έχω ακόμα και δεν έχει ούτε την παραμικρή φθορά μετά από 3 χρόνια χρήσης. Με αυτό το μοντέλο θα συγκρίνω τα HOJO, τα οποία αφορά η παρούσα αξιολόγηση:

1ον Τα HOJO HD-1100G διαθέτουν αρκετά πιο μαλακά μαξιλαράκια από δερματίνη καλής ποιότητας εκεί που εφαρμόζουν στα αυτιά.

2ον Τα HOJO HD-1100G εφαρμόζουν πολύ καλύτερα σε κάθε μέγεθος κεφαλιού διότι το ύψος τους είναι άψογα ρυθμιζόμενο. Μόλις τα φορέσετε, θα προσαρμοστούν αμέσως τέλεια στο κεφάλι σας.

3ον Τα HOJO HD-1100G είναι ακόμα πιο όμορφα σε σχέδιο σε σχέση με τα TAKEDA και έχουν πραγματικά απίστευτα καλαίσθητο design. Πρόκειται για ακουστικά – έργο τέχνης!

4ον Όπως και τα TAKEDA έχουν φωτάκια κόκκινα LED στα πλάγια τους, πράγμα που δημιουργεί φαντασμαγορική αίσθηση, ειδικά το βράδυ, ή αν σας δει κάποιος να τα φοράτε. Τα φωτάκια αυτά είναι αρκετά δυνατά σε ένταση φωτός.

5ον Έχουν όπως και τα TAKEDA HD-1000G τρία βύσματα: Δύο των 3,5 mm και ένα USB για να ανάβουν τα φωτάκια. Και τα τρία βύσματα είναι επιχρυσωμένα για μέγιστη ποιότητα ήχου.

6ον Το καλώδιό τους έχει μήκος 2,2 μέτρα και κρίνεται υπεραρκετό. Το καλώδιο αυτό είναι ενισχυμένο με πολύ σκληρό και φοβερά ανθεκτικό πλαστικό. Και είναι πολύ χοντρό και βαρύ ώστε να είναι πρακτικά αθάνατο. Όπως ακριβώς και στα TAKEDA.

7ον Τα υλικά κατασκευής των ακουστικών είναι πολύ καλής ποιότητας και το βάρος των ακουστικών είναι μεγάλο λόγω αυτού.

8ον Το μικρόφωνο όπως και στα TAKEDA είναι μικρό και είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά (αναγράφει L και R σε κάθε πλευρά). Πρόκειται για πολύ καλύτερο μικρόφωνο από των TAKEDA. Και αυτό φαίνεται από το ότι οι τρυπίτσες που συλλαμβάνουν τον ήχο είναι 6 τον αριθμό. Ενώ το αντίστοιχο των TAKEDA είχε μόνο μία. Θεωρώ ότι αυτό το μικρό σε διαστάσεις μικρόφωνο. Εκτός του ότι είναι πολύ διακριτικό και δεν ενοχλεί καθόλου είναι ιδανικά τοποθετημένο πάνω στα HOJO HD-1100G ώστε να βολεύει απόλυτα σε όποια εφαρμογή και αν το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό το υψηλής ευαισθησίας μικρόφωνο διαθέτει noise cancelling ώστε να εκμηδενίζει τους θορύβους του περιβάλλοντος. Αν όμως σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα (όπως έχουν αναφέρει ορισμένοι χρήστες), τότε ρυθμίστε το με ακρίβεια από τα Windows.

9ον Ο ήχος τους είναι λίγο καλύτερος από αυτόν των TAKEDA. Με την έννοια ότι είναι ακόμα πιο κρυστάλλινος και με φοβερά ενισχυμένα μπάσα. Όπως γράφει και στην επίσημη ιστοθέση της εταιρείας (pc-professional.info/), τα ακουστικά αυτά της σειράς Gaming Headphones αποδίδουν επαγγελματικό ήχο. Αυτός ο ισχυρισμός είναι 100% αληθινός! Πραγματικά δεν χάνεις ούτε ψίθυρο με αυτά τα ακουστικά! Επίσης, τα ακουστικά HOJO HD-1100G αποδίδουν εξαιρετικά και σε χρήση μουσικής ή βίντεο. Δεν είναι μόνο για gaming χρήση δηλαδή.

Πολλοί από εσάς, διαβάζοντας την αξιολόγησή μου αυτή θα αναρωτιέστε εύλογα: Είναι πράγματι τόσο τέλεια αυτά τα Headphones? Η απάντηση είναι ότι είναι σχεδόν τέλεια, γιατί έχουν ένα ελάττωμα. Και εξηγούμαι:

Λόγω ακριβώς της τόσο βαριάς και ποιοτικής κατασκευής τους, μετά από 1 ½ με 2 ώρες (ανάλογα και με τον συγκεκριμένο χρήστη) τα αυτιά σας θα πονάνε από το βάρος και τη χρήση. Όμως, αν τα παίξετε λίγο στο κεφάλι σας ώστε να κάτσουν πιο καλά και σωστά, μάλλον θα φύγει σε ένα βαθμό και ο πόνος. Αν αυτό σας φαίνεται πολύ σοβαρό πρόβλημα, τότε ψάξτε για άλλα ακουστικά. Εμένα προσωπικά αν και ομολογώ ότι με ενόχλησε αρκετά, το συγχωρώ με ευκολία λόγω της εξαιρετικής συνολικής ποιότητας του προϊόντος.

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι έχω αγοράσει και χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα της Κινέζικης εταιρείας Element και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτά. Έχω πληκτρολόγια και ποντίκια, gaming mousepad, τροφοδοτικά κ.α. Και στους 2 σταθερούς υπολογιστές που κατέχω, όλα τα περιφερειακά είναι αυτής της εταιρείας. Είναι όλα πανέμορφα και αξιόπιστα.

Τέτοιο κρυστάλλινο – επαγγελματικό ήχο. Με τέτοια φοβερά μπάσα. Φωτάκια LED στα πλάγια. Κουκλίστικο σχέδιο. Και γενικά ότι έχουν να προσφέρουν τα Element HOJO HD-1100G δεν θα βρείτε με τίποτα σε τόσο χαμηλή τιμή.

Πρόκειται για ένα άριστο προϊόν (προερχόμενο από την Κίνα) παρά την μία αυτή μικρή αδυναμία. Συνεπώς, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Απολαύστε τα!


Θετικά


·         Δυνατός και πεντακάθαρος ήχος
·         Έντονα μπάσα
·         Πανέμορφο σχέδιο με φωτάκια LED στα πλάγια
·         Πολύ προσιτή τιμή
·         Πολύ καλό και βολικό μικρόφωνο
·         Ροδέλα ρύθμισης έντασης του ήχου επάνω στα ίδια τα ακουστικά (όχι πάνω στο καλώδιο)
·         Βαριά, ποιοτική κατασκευή
·         Άψογη προσαρμογή σε κάθε μέγεθος και τύπο κεφαλιού
·         Μακρύ καλώδιο
·         Επιχρυσωμένα τα βύσματα


Αρνητικά



·         Πονάνε τα αυτιά μετά από αρκετή ώρα χρήσης

No comments:

Post a Comment