Wednesday, June 17, 2020

Κινητό απλής χρήσης. Powertech Milly Small PTM-14 Black





Πρώτα απ’ όλα οφείλω να πω το γιατί αγόρασα το συγκεκριμένο κινητό απλής χρήσης. Είχα για κάποια χρόνια ένα μονοπύρηνο, πολύ παλιό smartphone της LG. Του οποίου κάηκε η μητρική πλακέτα μετά από 5 περίπου χρόνια χρήσης. Άρα αχρηστεύτηκε τελείως.

Έτσι, και επειδή οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες για ακριβές, έως πανάκριβες αγορές, έξυπνων τηλεφώνων με οθόνες αφής. Σκέφτηκα να δώσω το ελάχιστο αντίτιμο των 12,50 ευρώ για να αποκτήσω ένα κινητό απλής σχετικά χρήσης.

Πλην όμως, το εν λόγω προϊόν δεν είναι καθόλου απλό ως προς τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει στον χρήστη του. Έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

·         Ελληνικό μενού
·         Dual SIM
·         Φακό
·         Multimedia player
·         FM Radio
·         Κάμερα
·         1.77" Οθόνη
·         800mAh Battery
·         Επεκτάσιμη μνήμη
·         Bluetooth
·         Δόνηση
·         θύρα 3.5mm
·         Διαθέσιμες γλώσσες μενού: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Τουρκικά

Τα περιεχόμενα συσκευασίας έχουν ως εξής:

1.   Κινητό τηλέφωνο
2.   Φορτιστής
3.   Εγχειρίδιο χρήσης (Ελληνικά, Αγγλικά)

Η μπαταρία του διαρκεί με λίγη χρήση γύρω στα τέσσερα 24ωρα. Η κάμερά του τραβάει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Αλλά μην περιμένετε και τρομερή ποιότητα φωτογραφιών από ένα κινητό των 12 €.

Ο φακός του φέγγει πολύ δυνατά και είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Τα μενού και η λειτουργία του θέλουν λίγο καιρό για να τα συνηθίσεις. Διότι δεν είναι και ό,τι το πιο απλό.

Απ’ ότι διάβασα δέχεται κάρτες μνήμης MicroSD έως 8 GB. Αλλά εγώ του έβαλα μία μνήμη MicroSDHC των 16 GB που έτυχε να έχω πρόχειρη και λειτούργησε χωρίς πρόβλημα. Δέχεται 2 κάρτες SIM, άρα 2 ξεχωριστούς τηλεφωνικούς αριθμούς.

Το μεγάλο του ατού είναι η λειτουργία του ως Multimedia και FM Radio Player. Δέχεται ακουστικά ή handsfree των 3.5 mm jack. Ο ήχος του είναι δυνατός και η λειτουργία του πολύ γρήγορη. Λειτουργεί πιο γρήγορα ψάχνοντας τη μουσική ή τις φωτογραφίες που του έχω περάσει σε σχέση με ένα, πολύ ακριβότερο MP3 player της Crypto, MP1800 Plus 16 GB.

Τα πλήκτρα του είναι κάπως σκληρά αλλά πατιούνται κανονικά. Το όλο προϊόν εγώ το παίρνω μαζί μου κάποιες φορές σε μία μεγάλη μπανάνα της Eastpack που έχω για όταν βγαίνω από το σπίτι. Χωράει πολύ άνετα και εγώ το στριμώχνω στη γωνία της μπανάνας.

Το Powertech Milly Small PTM-14 Black μπορείτε να το ρυθμίσετε επακριβώς στις δικές σας προτιμήσεις. Έχει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Ας δούμε όμως και τα αρνητικά του. Το πρώτο παράπονό μου είναι ότι δεν κατάφερα να κάνω τα τρία πολυμεσικά πλήκτρα στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου να δουλέψουν. Ενώ ακούγεται ο ήχος τους όταν τα πατάω, παρόλα αυτά δεν λειτουργούν. Τώρα θα μου πείτε, γιατί δεν το πήγες πίσω στο μαγαζί.

Επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ με πήγαινε – έλα στο service του καταστήματος το άφησα ως έχει το θέμα. Μετά σκέφτηκα ότι για ένα κινητό τόσο φθηνό, μην περιμένεις να δουλεύει και τέλεια.

Το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι όταν το σύνδεσα σε υπολογιστή μέσω Micro USB καλωδίου. Είναι πολύ δύσκολο να του περάσεις αρχεία. Και να το κάνεις να το αναγνωρίσει ως συσκευή αποθήκευσης ο υπολογιστής μου. Έκανα δοκιμές σε σταθερό PC με Windows 10.

Αυτό, είναι ένα πολύ σοβαρό ελάττωμα που μπορεί, σε άπειρους χρήστες να τους χαλάσει την λειτουργία ενός κατά τα άλλα άριστου Multimedia Player.

Με αυτά και μ’ αυτά ίσως τελικά το δώσω πίσω για επισκευή ή αντικατάσταση με άλλη συσκευή. Υπάρχει κάποιο software που δίνει η επίσημη, Ελληνική εταιρεία σε αυτήν την διεύθυνση, αλλά όταν το τρέχω μού βγάζει μήνυμα σφάλματος για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη και να συνεννοηθώ μαζί τους. Συνάμα, δεν ήταν και πολύ ευγενικοί.

Το Bluetooth επίσης το δοκίμασα σε σταθερό υπολογιστή και δεν δούλεψε ούτε αυτό. Και είμαι σίγουρος ότι ο υπολογιστής αυτός που έκανα τη δοκιμή λειτουργεί στην εντέλεια.

Εντούτοις, το Powertech Milly Small PTM-14 Black είναι στιβαρό και ανθεκτικό σε πτώσεις. Εμένα, μου έχει πέσει 3 φορές κάτω στο ξύλινο πάτωμα ως τώρα και δεν επηρεάστηκε, στο ελάχιστο, η λειτουργία του.

Συμπερασματικά, το Powertech Milly Small PTM-14 Black είναι ένα καλό προϊόν για την απλούστερη δυνατή χρήση: Για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή SMS/MMS. Λόγω όμως του προαναφερθέντος προβλήματος με το να του περάσεις αρχεία και να το μετατρέψεις και σε Multimedia Player, θα σας έλεγα να κοιτάξετε σε άλλο προϊόν.

Θετικά


·         Γερό και ανθεκτικό σε πτώσεις
·         Έχει φακό
·         Έχει FM Radio
·         Έχει Multimedia Player
·         Δέχεται 2 κάρτες SIM
·         Έχει αξιοπρεπή κάμερα
·         Έχει δόνηση
·         Δέχεται ακουστικά 3.5 mm jack
·         Το φυλλάδιο οδηγιών είναι τυπωμένο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
·         Η συσκευασία πώλησης περιλαμβάνει φορτιστή
·         Έχει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης


Αρνητικά


·         Πολύ δύσκολο έως αδύνατον να του περάσεις αρχεία μέσω υπολογιστή. Είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω Bluetooth
·         Δεν μου δούλεψαν ποτέ τα 3 Multimedia πλήκτρα που έχει

No comments:

Post a Comment