Saturday, November 7, 2015

Cybergun Kalashnikov AK-47 Spring Rifle (τυφέκιο εφόδου ελατηρίου airsoft)






Το AK47 της Cybergun είναι ένα πολύ πιστό αντίγραφο του πραγματικού θρυλικού τυφεκίου εφόδου του 1947, το οποίο σχεδίασε ο Ρώσος στρατιωτικός, ποιητής και μηχανικός Mikhail Timofeyevich Kalashnikov (Михаи́л Тимофе́евич Кала́шников). Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο παρά την περιβόητη αξιοπιστία του όπλου το οποίο μιμείται είναι αρκετά ευαίσθητο.

Είναι αρκετά βαρύ (1800 γραμμάρια) και το μήκος του φτάνει τα 875 χιλιοστά. Τα υλικά κατασκευής του είναι κυρίως μέτριας ποιότητας πλαστικό με λίγα μεταλλικά στοιχεία. Ο γεμιστήρας του χωράει περίπου 300 πλαστικές airsoft μπίλιες. Το φύλλο οδηγιών του δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά αλλά έχει εικόνες ώστε να μπορείτε εύκολα να καταλάβετε το πώς λειτουργεί.

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να το διαβάσετε πριν χρησιμοποιήσετε το εν λόγω προϊόν. Ο τρόπος χρήσης του είναι ο εξής: Πρώτα αφαιρείτε τον γεμιστήρα από το όπλο. Κατόπιν γεμίζετε τον γεμιστήρα με μπιλίτσες μέχρι επάνω. Μετά γυρίζετε τη ροδέλα που υπάρχει κάτω από τον γεμιστήρα για ένα λεπτό συνεχόμενα. Τέλος βάζετε τον γεμιστήρα στο όπλο, οπλίζετε και ρίχνετε. Κάθε 30-40 βολές περίπου θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το γύρισμα της ροδέλας. Κι αυτό γιατί το όπλο θα σταματήσει να ρίχνει σφαιρίδια μετά από αυτόν τον αριθμό βολών.

Προσέξτε ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει να βγάζετε τον γεμιστήρα από το όπλο αν δεν έχει αδειάσει τελείως. Ο γεμιστήρας βγαίνει μόνο όταν αδειάσει τελείως το όπλο. Το πίσω σκοπευτικό μπορεί να ρυθμιστεί κατά ύψος όπως και στο πραγματικό Καλάσνικωφ. Το μπροστά σκοπευτικό καλό θα ήταν να μην το πειράξετε καθόλου γιατί είναι αρκετά ευαίσθητο. Η ευθυβολία του όπλου είναι ικανοποιητική τουλάχιστον για μένα και τη σκοποβολή που κάνω με αυτό σε πολύ κοντινή απόσταση, κάτω των 5 μέτρων.

Το ΑΚ-47 διαθέτει ρυθμιζόμενο Hop-Up αλλά όχι κρυμμένο μέσα στο όπλο, δηλαδή ψάξε βρες το και άμα το βρεις σου βγαίνει η πίστη να το ρυθμίσεις όπως σε πολλά άλλα όπλα Airsoft. Αλλά το Hop-Up βρίσκεται σε εμφανέστατο σημείο κάτω από τον μεταλλικό μοχλό όπλισης του τυφεκίου. Είναι πανεύκολο να το ρυθμίσεις με ακρίβεια.

Το κοντάκι του, η λαβή και ο χειροφυλακτήρας του όπλου (το σημείο όπου πιάνει το ένα χέρι το όπλο) είναι καφέ χρώματος και είναι πολύ ποιοτική απομίμηση ξύλου. Η συσκευασία περιλαμβάνει το όπλο και έναν αορτήρα για να το κρεμάτε στην πλάτη. Όμως η ποιότητα αυτού του αορτήρα είναι μάλλον χαμηλή και ίσως μπορεί να σπάσει αν τον κακομεταχειριστείτε. Παρόλα αυτά υπάρχουν στο εμπόριο πολλοί καλοί αορτήρες για όπλα τύπου Καλάσνικωφ.

Μετά από 7 περίπου χρόνια συνεχούς χρήσης για σκοποβολή, πολλές φορές και σε καθημερινή βάση. Και μαζεύοντας και επαναχρησιμοποιώντας πεσμένες στο πάτωμα, βρόμικες μπίλιες των 6 χιλιοστών. Αφού βρήκα τρόπο να εξασφαλίσω μία αρκετά καλή ράβδο καθαρισμού, ειδικό λάδι σιλικόνης για Airsoft όπλα (δείτε εδώ ένα παράδειγμα) και εξειδικευμένα μικρά πανάκια καθαρισμού αεροβόλων όπλων, καθάρισα την κάννη του Καλάσνικοφ προσεκτικά και αρκετά αργά.

Προς μεγάλη μου έκπληξη τα πανάκια καθαρισμού βγήκαν από την κάννη του AK-47 πεντακάθαρα χωρίς ίχνος βρωμιάς, σκόνης κλπ. Αυτό συμβαίνει και στα πραγματικά όπλα Καλάσνικοφ. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο κύριος Καλάσνικωφ αλλά τα όπλα που σχεδίασε πρακτικά δεν χρειάζονται καθάρισμα! Δεν το πίστευα όταν τελείωσα τη δουλειά!

Και είναι σαφώς απίστευτο ότι και το πολύ απλό Airsoft Spring AK-47 της Γαλλικής Cybergun που έχω στα χέρια μου έχει τις σχεδόν αυτοκαθαριζόμενες ιδιότητες του εξαιρετικά δημοφιλούς τυφεκίου εφόδου το οποίο μιμείται. Πριν περιποιηθώ την κάννη του ΑΚ-47 είχα καθαρίσει τις κάννες σε μερικά πιστόλια Airsoft και εκείνα είχαν βγάλει αρκετή βρωμιά. Άρα μόνο το ΑΚ-47 σαν όπλο είναι αυτοκαθαριζόμενο.

Τέλος είναι πολύ βασικό να σημειωθεί ότι η σκανδάλη του όπλου είναι η καλύτερη που έχω πιάσει στα χέρια μου μέχρι τώρα. Πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ τη σκόπευση.

Το AK47 airsoft spring rifle της Γαλλικής Cybergun είναι ένα μάλλον ευαίσθητο όπλο και η ποιότητα κατασκευής του είναι μέτρια. Θέλει προσεκτικό χειρισμό ειδικά κατά το γέμισμα αν και είναι ανθεκτικό σε πτώσεις.


Θετικά


·         Πιστό αντίγραφο του πραγματικού, όμορφος, κλασικός σχεδιασμός
·         Πρακτικά το όπλο δεν χρειάζεται καθάρισμα
·         Ποιοτική απομίμηση ξύλου στο κοντάκι και τον χειροφυλακτήρα
·         Μεγάλη χωρητικότητα γεμιστήρα
·         Εξαιρετική σκανδάλη


Αρνητικά


·         Ευαισθησία κατά το γέμισμα
·         Φύλλο οδηγιών χωρίς μετάφραση στα Ελληνικά

No comments:

Post a Comment