Tuesday, May 31, 2016

Επεξεργαστής (CPU) AMD FX-8300


Αγόρασα τον συγκεκριμένο επεξεργαστή γιατί ήταν ο μόνος που ταίριαζε με την παλιά μητρική μου πλακέτα της Gigabyte. Τον έχω δοκιμάσει σε αρκετά παιχνίδια, καινούργια και παλιά. Τα πάει πολύ καλά και θεωρώ ότι είναι ένας καλός και ισχυρός επεξεργαστής.

 

Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι ανεβάζει εύκολα θερμοκρασίες σε σχέση με τον προηγούμενο τετραπύρηνο της AMD που είχα (AMD FX-4100). Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ μία οικονομική αλλά καλή aftermarket ψύκτρα και πάλι μου χτυπάει 60 βαθμούς κελσίου και παραπάνω όταν παίζω. Σε κατάσταση ηρεμίας και απλής χρήσης η θερμοκρασία του είναι ανάμεσα στους 25 με 35 βαθμούς περίπου.

 

Ο προηγούμενος επεξεργαστής που ήταν τετραπύρηνος όπως προανέφερα ήταν πολύ πιο κρύος (σε κατάσταση ηρεμίας κατέβαινε μέχρι και 6-8 βαθμούς κελσίου!) με την stock ψύκτρα που είχε μέσα το κουτί του. Γενικά τα προϊόντα της AMD έχουν λίγο θέμα με τις θερμοκρασίες οπότε ίσως αξίζει να επενδύσει κανείς σε κάποια ακριβή aftermarket ψύκτρα αν ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος.

 

Την ψύκτρα που είχε μέσα το κουτί δεν επιχείρησα καν να την εγκαταστήσω γιατί απ’ ότι διάβασα σε κριτικές στο skroutz δεν κάνει καθόλου δουλειά από πλευράς ψύξης και βουίζει σαν τραίνο! Η AMD έχει χαλάσει πάρα πολύ τις stock ψύκτρες που βάζει στα κουτιά των επεξεργαστών τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρω το γιατί. Οι παλιότερες ψύκτρες ήταν πολύ καλές, αθόρυβες και αποτελεσματικές.

 

Πέρα από τις θερμοκρασίες που ανεβάζει, το εν λόγω προϊόν είναι πολύ καλό και το συστήνω χωρίς επιφυλάξεις.

1 comment:

  1. φιλε αυτες που γραφεις ειανι φυσιολογικες θερμοκρασιες για εναν πεξεργαστη οχι μονο της AMD. Τωρα γτ ο προηγουμενος σου εγραφε 4-8 βαθμουςπ ου λες δεν ξερω αλλα καποιο θεμα θα υπηρχε. Οι στοκ ψυκτρες ειναι κακες της AMD ειναι κακες, η αληθεια να λεγεται. Εβγαλαν την Wraith τωρα σαν στοκ και λενε ειναι πολυ καλη.

    ReplyDelete