Tuesday, November 3, 2015

Λιπομετρητής χειρός CAMRY HF-10


Ο λιπομετρητής χειρός Camry είναι ένα μηχάνημα υψηλής ακρίβειας που μετράει το ποσοστό λίπους στο σώμα σας καθώς και το ποσοστό νερού. Το εύρος μέτρησης του σωματικού λίπους είναι από 4.0 έως 45.0% και το εύρος μέτρησης του νερού είναι από 37.8 έως 66.0%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το εν λόγω μηχάνημα δεν μπορεί να σας μετρήσει αν είστε ισχνός ή παχύσαρκος.

Η ακρίβειά του είναι της τάξης του ενός δεκαδικού ψηφίου όπως φαίνεται και από τα παραπάνω ποσοστά. Η συσκευή παίρνει δύο στρογγυλές πλακέ μπαταρίες λιθίου οι οποίες και περιλαμβάνονται στην αρχική συσκευασία. Αφού κάνετε μία μέτρηση, το μηχάνημα σβήνει αυτόματα ώστε να μην καταναλώνεται άσκοπα η μπαταρία.

Τα υλικά του είναι πλαστικό με λίγα μεταλλικά στοιχεία (ατσάλι) εκεί που βάζετε τα χέρια σας για να γίνει η μέτρηση. Ο τρόπος χρήσης του είναι ο εξής: Αφού ρυθμίσετε την ηλικία, το φύλο, το βάρος και το ύψος σας κρατάτε το μηχάνημα με τα δύο χέρια σας τεντωμένα απέναντι από τον κορμό αρκετά σφιχτά και πατάτε το πλήκτρο start. Η συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει έως 8 προφίλ διαφορετικών ανθρώπων στην ενσωματωμένη μνήμη του.  

Η ποιότητα των πλαστικών του είναι αρκετά φτηνή και το προϊόν φαίνεται να μην αντέχει στην κακομεταχείριση. Οπότε σιγουρευτείτε ότι δεν θα σας πέσει κάτω και ότι θα το χρησιμοποιείτε με απαλές κινήσεις. Το ιδανικό είναι να το κρατάτε μέσα σε συρτάρι όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ένα από τα μεγάλα αρνητικά του είναι ότι δεν διαθέτει οδηγίες χρήσεως στα Ελληνικά αλλά μόνο στα Αγγλικά. Παρόλα αυτά η χρήση του είναι αρκετά απλή και τα πλήκτρα που έχει είναι πολύ λίγα (τέσσερα τον αριθμό). Θα έπρεπε όμως να έχουν μεταφραστεί οι οδηγίες του αφού είναι και αρκετά ακριβό το προϊόν.

Τη συσκευή θα τη βρείτε μόνο στο δίκτυο καταστημάτων Bodybuilding Club (δείτε εδώ). Νομίζω ότι για τα χρήματά του είναι καλή αγορά αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο στιβαρό από πλευράς κατασκευής και όχι τόσο ευαίσθητο. Όμως, η ακρίβειά του είναι μεγάλη και είναι αρκετά εύκολο και απλό στη χρήση. Είναι ένα προϊόν – επένδυση για αυτούς που γυμνάζονται σε τακτική βάση ή προσπαθούν να χάσουν βάρος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.


Θετικά


·         Αποθήκευση έως 8 διαφορετικών προφίλ σωματότυπου στη μνήμη
·         Εύκολο στη χρήση
·         Εξοικονόμηση ενέργειας
·         Υψηλή ακρίβεια μέτρησης


Αρνητικά


·         Ευαίσθητη κατασκευή
·         Οδηγίες χρήσεως μόνο στα Αγγλικά

No comments:

Post a Comment