Saturday, November 4, 2017

Gaming Ποντίκι. Zeroground MS-2700G Hattori V2.0



Καταρχάς πρέπει να πω πως το ποντίκι αυτό πωλείτο τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη του έκδοση (version 1). Η αξιολόγησή μου αφορά στην version 2 που είναι ολοκαίνουργια. Η οποία προφανώς είναι βελτιωμένη.

Το ποντίκι είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και αρκετά χοντρό και ψηλό. Είναι το πρώτο ποντίκι που πιάνω και μού κάθεται σαν γάντι στο μεγάλο χέρι μου. Το χρώμα του είναι μαύρο εντελώς.

Είναι ένα φωτιζόμενο προϊόν. Συγκεκριμένα φωτίζονται η εξαιρετική ροδέλα του καθώς και το σύμβολο της Zeroground και της Element (πρόκειται για την ίδια εταιρεία). Το ποντίκι αναβοσβήνει συνεχώς σε 3 όμορφα χρώματα: Σκούρο μπλε, μωβ και κόκκινο. Ανάλογα με το τι υπολογιστή έχετε, μπορεί να αναβοσβήνουν τα χρώματα και όταν το κουμπιούτερ σας είναι κλειστό. Είναι από τα ομορφότερα ποντίκια που έχω δει ποτέ. Αν γυρίσετε το προϊόν ανάποδα θα δείτε ότι αναγράφεται η εταιρεία κατασκευής (Zeroground by Digital Element) καθώς και το μοντέλο (Hattori).

Διαθέτει 8 συνολικά πλήκτρα. Έχει ένα πολύ χρήσιμο κουμπί πάνω αριστερά το οποίο χρησιμεύει ως διπλό κλικ στα Windows. Δηλαδή το πατάς και κάνει αμέσως διπλό κλικ. Και στα First Person Shooter (FPS) games, για τα οποία έχει σχεδιαστεί σαν προϊόν βασικά, λειτουργεί ως πλήκτρο που ρίχνει μικρές ριπές των τριών βολών. Πραγματικά πολύ χρήσιμο και πανέξυπνο πλήκτρο.

Η απόκρισή του είναι αρκετά γρήγορη και ικανοποιητική. Δεν έχει πρόγραμμα για να ρυθμίσεις τα πλήκτρα όπως άλλα πολύ ακριβότερα ποντίκια. Εμένα αυτό μού φάνηκε καλύτερο. Αφού μού είχαν σπάσει τα νεύρα με τα πολύ βαριά και δύσχρηστα προγράμματα της Logitech για το Logitech G400 mouse που ήταν και αυτό που αντικατέστησα τελικά με το Hattori.

Το βύσμα του Hattori είναι επιχρυσωμένο μέσα – έξω. Κάτι που με εντυπωσίασε πολύ για ένα ποντίκι των 10 περίπου ευρώ. Επίσης εκπληκτικό είναι το καλώδιό του που είναι υφασμάτινο και όχι απλά πλαστικό που εύκολα κόβεται. Πραγματικά αθάνατο το καλώδιο αυτό. Σημειώνω εδώ ότι το παλιό μου ποντίκι Logitech G400 (που μού είχε κοστίσει πάνω από 40 ευρώ) δεν είχε ούτε υφασμάτινη επένδυση στο καλώδιο ούτε το βύσμα του ήταν επίχρυσο. Αλλά ούτε και ταίριαξε ποτέ πολύ καλά στο χέρι μου.

Το συγκεκριμένο προϊόν το δοκίμασα σε 2 διαφορετικά σταθερά PC δεύτερο PC που έχω στήσει μέσα σε πολλά χρόνια. Το ποντίκι σύμφωνα με τη συσκευασία λειτουργεί κανονικά σε Windows 2000/XP/Vista/7/8/10. Το καλώδιό του είναι αρκετά μακρύ στα 1,6 μέτρα.

Επάνω στο ποντίκι υπάρχουν στο κέντρο του 2 κουμπιά που ρυθμίζουν το DPI: Το πάνω πλήκτρο ανεβάζει το επίπεδο του dpi και το κάτω το χαμηλώνει. Προσωπικά χρησιμοποιώ την χαμηλότερη σκάλα. Τα επίπεδα του dpi σύμφωνα με τη συσκευασία είναι: 800-1200-1600-2400. Όμως, έχετε υπόψη σας ότι ακόμα και στο χαμηλότερο επίπεδο dpi, το ποντίκι τρέχει αρκετά γρήγορα. Ίσως λόγω και του ότι είναι πολύ ελαφρύ.

Το προϊόν δεν διαθέτει ρύθμιση βάρους όπως άλλα πολύ ακριβότερα ποντίκια και της ίδιας εταιρείας. Αυτό όμως μην σας ανησυχεί. Διότι το χέρι και το σώμα σας έχει την ικανότητα να συνηθίζει σε κάθε βάρος ποντικιού. Απλά τον πρώτο καιρό ίσως είναι λίγο ζόρι αν αλλάξετε ποντίκι. Επίσης ίσως γλιστράνε λίγο τα πλαστικά του αλλά πολύ γρήγορα θα το συνηθίσετε κι αυτό.

Συμπερασματικά, το προϊόν αυτό είναι καλό, αλλά όχι τέλειο για gaming. Και εξηγώ το γιατί: Όταν προσπάθησα, σε 4 διαφορετικά βιντεοπαιχνίδια βολών (καινούργια και παλιά), να ρυθμίσω το αριστερό – κάτω πλήκτρο στο πλάι του ποντικιού. Ώστε να μπορώ να κάνω lean right (για όσους ξέρετε από First Person Shooters).

Τότε, όταν πατούσα μαζί το κάτω – αριστερά πλήκτρο του mouse, μαζί με το αριστερό κλικ που πυροβολεί. Έχανε το στόχο και δυσλειτουργούσε συνεχώς. Το 2ο πλαϊνό κουμπί δεν μου έκανε το ίδιο πρόβλημα, περιέργως πώς.

Πέραν αυτού, δεν αντιμετώπισα κανένα άλλο θέμα με το εν λόγω ποντικάκι. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις τις εντολές, lean left και lean right σε άλλα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Αλλά αυτό δεν με βολεύει καθόλου. Κι έτσι, αποφάσισα και αγόρασα το Zeroground KENNYO MS-3600G v2.0. Το οποίο είναι ένα καταπληκτικό και λίγο ακριβότερο ποντίκι.

Σημειώνω ότι το Zeroground MS-2700G Hattori V2.0, είναι ένα ποντίκι αυστηρά και μόνο για δεξιόχειρες. Έχω πολλά προϊόντα της Element και πραγματικά μου αρέσει σαν εταιρεία. Είναι πολύ φτηνή και φτιάχνει καλά πράγματα. Απολαύστε το, τό ποντικάκι σας. Αξίζει, αν μπορείτε να ξεπεράσετε εκείνη τη μικρή δυσλειτουργία που ανέφερα. Η απόφαση, δική σας.


Θετικά


·         Πολύ όμορφος και βολικός σχεδιασμός
·         Ωραίο, σύγχρονο μαύρο χρώμα
·         Υψηλή ποιότητα κατασκευής – αξιοπιστία
·         Επιχρυσωμένο το βύσμα
·         Καλώδιο ανθεκτικότατο με υφασμάτινη επένδυση
·         Πλήκτρα άμεσης ρύθμισης επιπέδων του DPI
·         8 συνολικά πλήκτρα
·         Υπέροχος φωτισμός LED
·         Κάθεται τέλεια σε μεγάλα χέρια και όχι μόνο


Αρνητικά


·         Έχει βλάβη όταν προσπαθήσεις να συνδυάσεις το ένα πλαϊνό – κάτω πλήκτρο με το αριστερό κλικ
·         Δεν κάνει για αριστερόχειρες
·         Δεν έχει ρύθμιση βάρους

No comments:

Post a Comment