Monday, July 10, 2017

Flash USB Kingston DataTraveler 100 G3 16GB



Η Kingston είναι μία Καλιφορνέζικη πολύ γνωστή εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή παντός τύπου ηλεκτρονικών μνημών. Ιδρύθηκε το 1987. Τα προϊόντα της εταιρεία αυτής είναι γνωστά για την πολύ υψηλή ποιότητα αλλά και την αισθητική τους.

Το εν λόγω φλασάκι το αγόρασα σήμερα από το μαγαζί που ψωνίζω ηλεκτρονικά. Καταρχάς πρέπει να πω πώς δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου φλασάκι με συρόμενο – συρταρωτό κλείσιμο. Έχει πλάκα γιατί όταν πήγα στο μαγαζί για να το παραλάβω. Και είδα τη συσκευασία νόμιζα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό φλασάκι αλλά για κάποιο παράξενο gadget σε μορφή USB.

Όμως ο υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι είναι ένα κανονικό φλασάκι USB 3.1 παρακαλώ! Το φλασάκι αυτό είναι πολύ όμορφο σε μαύρο χρώμα. Και αν κρίνω από τα τόσα ηλεκτρονικά προϊόντα, φλασάκια και μη που έχω αγοράσει και είναι της Kingston είναι πολύ ποιοτικό και αξιόπιστο.

Η τιμή του είναι πάρα πολύ χαμηλή, ειδικά για ένα τέτοιο βαρύ όνομα μιας εταιρείας όπως η Kingston. Εγώ το αγόρασα στα 6,90 €. Τα πλαστικά αλλά και μεταλλικά του στοιχεία εμπνέουν αρκετή εμπιστοσύνη από πλευράς ποιότητας κατασκευής. Αν και θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο στιβαρά αλλά φυσικά σε άλλη τιμή. Μην τα θέλετε και όλα δικά σας!

Πώς κατέληξα λοιπόν στο συγκεκριμένο φλασάκι; Πρώτα απ’ όλα μου κίνησε το ενδιαφέρον το σχέδιό του. Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι έχω στην κατοχή μου μόνο φλασάκια με καπάκι. Ίσως ήθελα να χρησιμοποιήσω και κάτι το διαφορετικό και λίγο πιο εκκεντρικό. Έψαξα πολλά φλασάκια στο skroutz.gr και ανακάλυψα ότι το συγκεκριμένο προσφέρει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα (16 GB) σε πολύ χαμηλή τιμή.

Μετά σκέφτηκα, η Kingston είναι πολύ αξιόπιστη εταιρεία. Δίνει στα φλασάκια της συνήθως 5 χρόνια εγγύηση. Άρα, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Και το τσίμπησα.

Το φλασάκι αυτό επειδή είναι συνδεσμολογίας USB 3.1 είναι πολύ γρήγορο. Ιδανικό για εγκατάσταση Λειτουργικού Συστήματος μέσω φλασακίου. Εγώ το χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική σε ένα φορητό μικρό CD player της AKAI. Το οποίο δέχεται φλασάκια USB. Σε αυτό δουλεύει πολύ γρήγορα και καλά.

Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι δεν έχει φωτάκι που να ανάβει όταν γράφεις ή διαβάζεις από το φλασάκι. Συνιστώ το εν λόγω προϊόν χωρίς καμία επιφύλαξη αφού είναι πολύ γρήγορο, όμορφο, μοντέρνο και αξιόπιστο. Χαρείτε το!

Θετικά


·         Πολύ όμορφο σχέδιο σε κλασικό μαύρο χρώμα
·         Πολύ γρήγορη λειτουργία χάρη στην USB 3.1 σύνδεσή του
·         5 χρόνια εγγύηση από την Kingston
·         Συρταρωτό, ψαγμένο καπάκι – έκπληξη
·         Αρκετά ποιοτικά τα υλικά κατασκευής του
·         Πολύ χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει


Αρνητικά


·         Απουσία μικρής λυχνίας ένδειξης λειτουργίας

No comments:

Post a Comment