Monday, June 26, 2017

Στυλό Bic Cristal Fine blue


Η εταιρεία Bic έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Clichy της Γαλλίας. Ιδρύθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1945, πάνω από 70 χρόνια πριν. Ξεκίνησε κατασκευάζοντας αναπτήρες «μίας χρήσης».

Όμως το πιο γνωστό και εξαιρετικά επιτυχημένο προϊόν της είναι το Bic Cristal pen. Προϊόν που πωλείται μέχρι σήμερα σαν τα φρέσκα ψωμάκια! Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αν όχι το πρώτο πολύ επιτυχημένο προϊόν της εταιρείας Bic.

Η παρούσα αξιολόγηση αφορά 1 Bic Cristal fine μπλε χρώματος στυλό που αγόρασα σχετικά πρόσφατα. Καταρχάς όλα τα στυλό της μάρκας Bic γράφουν αρκετά μαλακά και στρωτά. Κάτι που ανταποκρίνεται απόλυτα στις δικές μου ανάγκες. Αντιπαθώ τα στυλό που γράφουν σκληρά και που θέλουν πολλή πίεση για να γράψουν. Όσο και αυτά που αμολάνε το μελάνι με τεράστια ευκολία. Όχι, τα Bic δεν είναι έτσι.

Το συγκεκριμένο προϊόν, Bic Cristal Fine blue, όπως καταλαβαίνετε και από το όνομα “fine”, γράφει πιο λεπτή γραμμή και λίγο λιγότερο εμφανή από το κλασικό ξαδερφάκι του Bic Cristal medium blue (διαβάστε εδώ).

Είναι για αυτούς του γραφιάδες που θέλουν το λίγο πιο ραφινάτο και λεπτό γράψιμο και φυσικά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι. Προσωπικά προτιμώ το κλασικό μέτριο γράψιμο του Bic Cristal Medium blue. Αλλά και τα δύο μοντέλα της Bic είναι πολύ καλά και αξιόπιστα σαν στυλό.

Το χρώμα του Bic Cristal Fine blue δεν είναι ακριβώς το μπλε σκούρο ή το γαλάζιο όπως αναφέρει η συσκευασία. Στην πραγματικότητα το χρώμα θα το περιέγραφα καλύτερα ως βαθύ μωβ. Και τυγχάνει να λατρεύω το μωβ χρώμα!!

Το σώμα του είναι από αρκετά φθηνό πλαστικό που όμως είναι αρκετά ανθεκτικό και στιβαρό για την πολύ χαμηλή τιμή του προϊόντος. Όπως και στο Bic Cristal Medium blue (διαβάστε εδώ), το σώμα του στυλό είναι διαφανές αλλά με κίτρινη αυτή τη φορά διάφανη απόχρωση. Και έτσι μπορείς ανά πάσα στιγμή να παρακολουθείς το πώς σώνεται το μελάνι του σταδιακά.

Το πολύ απλό και φθηνό αυτό μοντέλο δεν έχει κάποια μαλακή επένδυση για εκεί που κάθεται το μεσαίο δάχτυλο. Ώστε να είναι πιο άνετο στο πιάσιμο. Διότι αν είχε θα κόστιζε πολύ περισσότερο. Αλλά παρά τα παραπάνω είναι αρκετά άνετο και για πολύωρη χρήση.

Το καπάκι του μπορεί να κουμπώσει γερά και πολύ σταθερά στο πίσω μέρος του στυλό ώστε να μην είναι εύκολο να το χάσετε. Το χρώμα του καπακιού είναι μπλε προφανώς για να υποδεικνύει το χρώμα του μελανιού.

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσω εδώ είναι το εξής πρόβλημα: Εάν αγοράσετε πολλά στυλό και δεν τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και απλώς τα κρατάτε σε μία μολυβοθήκη ή κάπου αλλού, τότε να ξέρετε ότι το μελάνι τους θα στεγνώσει και θα αχρηστευθούν.

Άρα, μόνη λύση είναι να παίρνετε, ένα – δύο στυλό, να τα χρησιμοποιείτε έως ότου τελειώσει το μελάνι τους ή χαλάσουν και μετά να πάρετε άλλο στυλό. Το λέω αυτό γιατί επί χρόνια μάζευα στυλό σε στοκ και τώρα τα περισσότερα από αυτά είναι άχρηστα.

Σίγουρα υπάρχουν πιο ακριβά από τα Bic και πολύ καλά στυλό. Αλλά τα Bic τυγχάνει να είναι πολύ καλά μελετημένα, πολύ ελαφριά σε βάρος, γράφουν πολύ όμορφα και μαλακά. Και αυτό ακριβώς είναι που τα κάνει τόσο μα τόσο επιτυχημένα. Είναι φθηνά, καλά και αξιόπιστα αν τα προσέχεις. Εγώ γράφω με διάφορα μοντέλα της Bic εδώ και χρόνια και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι fanboy της Bic! Και αυτό δεν το κρύβω!

Συμπερασματικά, συνιστώ σε όλους τους ανθρώπους που γράφουν ή κρατούν σημειώσεις τα στυλό Bic Cristal Fine blue αφού είναι πολύ καλά μελετημένα, αξιόπιστα και γράφουν λεπτά και όμορφα. Αν ψάχνετε για ένα αξιόπιστο, πολύ οικονομικό αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό στυλό για τις ανάγκες σας, τα στυλό της Bic θα ικανοποιήσουν πολλούς από εσάς. Δοκιμάστε τα!

No comments:

Post a Comment