Sunday, May 24, 2020

Baseus Zinc Braided / Magnetic USB 2.0 to micro USB Cable Μαύρο 2m (CAMXC-B01)






Καταρχήν οφείλω να πω το γιατί προμηθεύτηκα το συγκεκριμένο αγαθό. Έψαχνα για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό καλώδιο USB to Micro USB. Αφού έχω αγοράσει πολλά καλώδια του τύπου αυτού και κανένα δεν μου κράτησε πολύ.

 

Το προϊόν αυτό, σαν υλικά κατασκευής, είναι πολύ γερό, γενικά. Το καλώδιο είναι στα 2 μέτρα, χοντρό, υφασμάτινο, για μην σας χαλάσει ποτέ, στην ουσία.

 

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ο μαγνήτης που παρεμβάλλεται μεταξύ του βύσματος Micro USB που θηλυκώνει στην συσκευή σας και του υπόλοιπου καλωδίου. Καταρχήν είμαι μία βλακώδης, χαζή ιδέα να το φτιάξουν έτσι, ώστε να φεύγει από τη θέση του κάθε τρεις και λίγο το βύσμα.

 

Πραγματικά, όσο κι αν προσπάθησα να καταλάβω το λόγο για τον οποίον το έφτιαξαν έτσι όπως το κατασκεύασαν, δεν κατάφερα να κατανοήσω την κατάσταση.

 

Γιατί δηλαδή, να μην φτιάξεις ένα καλώδιο, γερό, ανθεκτικό αλλά να είναι μονοκόμματο; Αφού, αυτή την πατέντα με τα μαγνητάκια, μόνο η Κινεζική, Baseus, τη σκαρφίστηκε. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες παράγουν, μονοκόμματα καλώδια. Δηλαδή η Baseus, είναι ο μάγκας της υπόθεσης και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές τα κορόιδα;! Δεν το νομίζω, ειλικρινά σας το λέω.

 

Το καλό είναι ότι έχει φωτάκι που ανάβει πράσινο έντονα. Για να δείξει όχι ότι φορτίζει, αλλά ότι συνδέεται με τον φορτιστή σας. Αν το αποσυνδέσετε τελείως, θα σβήσει το λαμπάκι.

 

Τελικά, αναγκάστηκα και πήρα ένα άλλο καλώδιο της Lamtech. Και αυτό της Baseus το φύλαξα σε ένα συρτάρι μήπως το χρειαστώ στο μέλλον. Στα θετικά επίσης, σημειώνω ότι φορτίζει γρήγορα τις συσκευές σας.

 

Απλώς θα έπρεπε να το είχε φτιάξει η Baseus σε ένα κομμάτι ή να κάνει τους μαγνήτες πολύ ισχυρότερους. Δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Συμπερασματικά, το καλώδιο Baseus Zinc Braided / Magnetic USB 2.0 to micro USB, δεν με ικανοποίησε τελικά σαν αγορά.

 

Και κατέληξα να το βάλω σε συρτάρι από τις πρώτες κιόλας λίγες μέρες χρήσης του. Αν εσάς όμως σας εξυπηρετεί, σίγουρα είναι αξιόπιστο και θα κάνει καλά τη δουλειά του σε γενικές γραμμές.

 

 

Θετικά

 

·         Υλικά κατασκευής υψηλής αντοχής και ποιότητας

·         Είναι όμορφο σαν εμφάνιση σε κλασικό, μαύρο χρώμα

·         Έχει λυχνία ένδειξης λειτουργίας

·         Φορτίζει γρήγορα

 

 

Αρνητικά

 

·         Η λειτουργία του μαγνήτη

·         Τσιμπημένη η τιμή του στην αγορά

No comments:

Post a Comment