Tuesday, March 20, 2018

Οδηγός Οπτικών Μέσων DVD-RW Samsung SH-224GB για σταθερό υπολογιστή


Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω πως δουλεύω χρόνια πολλές συσκευές ανάγνωσης και εγγραφής DVD-ROM. Καθώς επίσης έχω δουλέψει και πολλές συσκευές παλιάς τεχνολογίας εγγραφής/ανάγνωσης CD-ROM μόνο. Έχω δοκιμάσει τέτοιες συσκευές της Sony, της LG και της Samsung. Μακράν οι καλύτερες από κάθε άποψη ήταν της Sony. Αθόρυβες, γρήγορες και αξιόπιστες. Όμως η Sony δεν παράγει πια τέτοιες συσκευές δυστυχώς. Έχει κλείσει εδώ και κάποια έτη το εργοστάσιο που τις παρήγαγε.

Η συσκευή την οποία αφορά η παρούσα αξιολόγηση είναι μεν αρκετά αξιόπιστη. Αλλά κάνει πολύ και ενοχλητικό θόρυβο όταν διαβάζει και όταν γράφει δισκάκια και από ταχύτητα δεν είναι και ότι το καλύτερο τόσο σε εγγραφή όσο και σε ανάγνωση. Η εξωτερική της εμφάνιση είναι αρκετά όμορφη σε μαύρο χρώμα φυσικά. Αλλά υπάρχουν και πολύ ομορφότερες.

Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου και δεν το συνήθισα ποτέ με την εν λόγω συσκευή είναι το κουμπί που ανοιγοκλείνει το πορτάκι. Είναι στρογγυλό και μικρό και όχι πλατύ και μακρόστενο όπως σε άλλες ανταγωνιστικές συσκευές. Κάτι που με δυσκολεύει αρκετά κάθε φορά που θέλω να την ανοιγοκλείσω.

Και τελειώνοντας με τα αρνητικά: Το κλασικό πράσινο φωτάκι που δείχνει ότι λειτουργεί η συσκευή είναι πάρα πολύ μικρό και φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ δύσκολο να το δει κανείς να ανάβει. Σε όλες τις άλλες συσκευές που έχω και είχα στο παρελθόν, το φωτάκι λειτουργίας ήταν πολύ εμφανές. Ακόμα μία αποτυχία της Samsung λοιπόν.

Συνεπώς, το προϊόν αυτό είναι πολύ μέτριο και η τιμή του πολύ υψηλή για τα λίγα πράγματα που αυτό προσφέρει. Και δεν το συνιστώ εύκολα για να το εμπιστευθεί κάποιος χρήστης Η/Υ. Όχι όταν υπάρχουν πολύ καλύτερα μοντέλα διαθέσιμα στο εμπόριο. Η απόφαση δική σας.


Θετικά


·         Αρκετά όμορφο σχέδιο σε μαύρο χρώμα
·         Αρκετά αξιόπιστο και γερό


Αρνητικά


·         Πολύ θορυβώδες
·         Σχετικά χαμηλή ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής
·         Στρογγυλό και μικρό κουμπί αφαίρεσης δίσκου που δεν βολεύει
·         Η τιμή του
·         Το φωτάκι λειτουργίας δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου όταν ανάβει

No comments:

Post a Comment