Tuesday, June 13, 2017

ADSL2+ Modem/Router D-Link DSL-2750B

Έχω αυτή την συσκευή περίπου 1 μήνα. Σε σχέση με την παλιά μου συσκευή που είχα για πολλά χρόνια από τον ΟΤΕ (ZTE), είναι η μέρα με τη νύχτα. Την δοκίμασα σε βαρύ uploading και βαρύ downloading και τα πήγε πολύ καλύτερα από την παλιά μου συσκευή του ΟΤΕ. Σημειώνω εδώ ότι για κακή μου τύχη έχω πολύ χαμηλή ταχύτητα ADSL internet, στα 350 περίπου kbps.

Με την παλιά μου συσκευή είχα αρκετά συχνές αποσυνδέσεις. Κοκκίνιζε δηλαδή το λαμπάκι του Internet και έπεφτε το δίκτυο. Αυτόν τον 1 μήνα που χρησιμοποιώ το Modem/Router D-Link DSL-2750B δεν είχα ούτε μία αποσύνδεση. Και στο uploading χάνονται πολύ λιγότερες έως καθόλου εικόνες από ότι στο παρελθόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Modem/Router D-Link DSL-2750B ανεβάζει λίγη θερμοκρασία. Αλλά καλό θα είναι μία φορά την εβδομάδα ή τον μήνα να το κλείνετε το βράδυ για να ξεκουράζεται λίγο και να κρυώνει.

Η συσκευή διαθέτει μία θύρα γραμμής ADSL, 4 θύρες Ethernet, Wi-Fi και μία υποδοχή για USB υψηλής ταχύτητας 3.0 (μπλε χρώματος). Δεν είμαι σίγουρος σε τι ακριβώς χρησιμεύει αυτή η USB 3.0 θύρα αλλά το ότι υπάρχει είναι πολύ καλό. Το χρώμα της συσκευής είναι μαύρο και το σχέδιό της πολύ όμορφο. Τα λαμπάκια της (ενδείξεις) είναι πανέμορφα και παρά το μαύρο χρώμα του προϊόντος φαίνονται πολύ καθαρά και την μέρα και στο σκοτάδι.

Η συσκευασία του προϊόντος περιέχει τα εξής: Το Modem/Router. Ένα σχετικά κοντό καλώδιο Ethernet. Ένα απλό καλώδιο τηλεφωνικής γραμμής (RJ-11). Ένα βιβλιαράκι χοντρό – οδηγό εγκατάστασης σε πάρα πολλές γλώσσες (και στα Ελληνικά). Ένα CD εγκατάστασης για να το τρέξετε την πρώτη φορά αν χρειαστεί. Σε εμένα δεν χρειάστηκε. Αφού έκανα όλες τις ρυθμίσεις μέσω του Google Chrome. Έναν αντάπτορα που δίνει ρεύμα στην συσκευή μιας και είναι εξωτερικού τύπου. Και τέλος τα έγγραφα των εγγυήσεων.

Το Wi-Fi της σε σχέση με την παλιά μου συσκευή ZTE, είναι κι αυτό η μέρα με τη νύχτα. Τώρα, όλες οι συσκευές που συνδέονται ασύρματα έχουν φουλ σήμα. Συμπεριλαμβανομένου και ενός laptop σε δωμάτιο έναν όροφο κάτω. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το Modem/Router D-Link DSL-2750B διαθέτει 2 κεραίες για το ασύρματο internet αντί για 1 άλλων συσκευών.

Διάβασα πολλές αξιολογήσεις στο skroutz όπου πολλοί χρήστες του δικτύου της Wind αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα συχνών αποσυνδέσεων από το διαδίκτυο με την συγκεκριμένη συσκευή.

Εγώ μέχρι στιγμής βλέπω μία πολύ σταθερή συσκευή. Αλλά σας προτείνω όταν την πρωτοαγοράσετε να κάνετε αυτό που έκανα εγώ. Όταν αλλάζουμε συσκευή Modem/Router πρέπει να τη ρυθμίσουμε την πρώτη φορά για να συνδεόμαστε από εκεί και πέρα σωστά και ομαλά στο διαδίκτυο.

Άρα η καλύτερη τακτική, επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν έχει γνώσεις και εμπειρία τεχνικού Η/Υ και δικτύων είναι: Αφού την βγάλουμε από το κουτί και τη συνδέσουμε κανονικά στο PC μας, τηλεφωνούμε στην τεχνική υποστήριξη του παρόχου μας (1212 για τη Wind που έχει το πρόβλημα).

Ανοίγουμε τον προτιμητέο μας web browser και ακολουθούμε τις οδηγίες του τεχνικού για να ρυθμίσουμε τις προεπιλογές της νέας συσκευής. Δεν ξεχνάμε, αν τυχόν το ξεχάσει ο τεχνικός να μας ρωτήσει, να τού πούμε το ακριβές μοντέλο της συσκευής. Καλό είναι να μην πετάξετε τη συσκευασία του προϊόντος αυτού μέχρι να ολοκληρωθεί το σετάρισμα.

Είναι μία απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι χρήστες πιστεύω και θα σας σώσει από πολλούς μπελάδες και προβλήματα. Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω αν θα είχα προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο αν δεν είχα λάβει σαφείς οδηγίες ρύθμισης από την Wind. Πιθανόν ναι.

Το εν λόγω προϊόν δυστυχώς δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη από πλευράς ποιότητας των υλικών κατασκευής. Είναι εξολοκλήρου πλαστική και το πλαστικό αυτό φαίνεται λίγο φτηνιάρικο και όχι ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Αλλά είναι εξαιρετικά ελαφριά. Το προϊόν είναι ακριβότερο από κάποια Modem/Router αντίστοιχα της TP-Link αλλά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του. Η εταιρεία D-Link έχει τα κεντρικά γραφεία της στην Ταϊπέι της Κίνας. Άρα το προϊόν είναι Κινεζικής προέλευσης. Παρά τη φτηνή και κάπως ευαίσθητη κατασκευή του, το Modem/Router D-Link DSL-2750B αποδίδει πολύ καλά, είναι πολύ σταθερό και αξιόπιστο. Είναι ένα προϊόν που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Χαρείτε το!


Θετικά


·         Όμορφη σχεδίαση σε μαύρο χρώμα
·         Σταθερή και αξιόπιστη λειτουργία
·         Πολλές θύρες Ethernet και μία USB 3.0 μπλε θύρα


Αρνητικά


·         Προβλήματα έχουν αναφερθεί με τον πάροχο Wind

·         Σχετικά φτηνή κατασκευή και υλικά (πλαστικά)

No comments:

Post a Comment