Monday, June 5, 2017

Διορθωτικό στυλό (μπλάνκο) Pentel ZLC31-W


Έχω ένα τέτοιο διορθωτικό στυλό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν μου έχει τελειώσει ακόμα λόγω της πολύ μεγάλης χωρητικότητας του σώματός του (12 ml).

Δουλεύει αξιόπιστα και εξαιρετικά καλά όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρεία είναι Ιαπωνική. Και αυτό σημαίνει πολλά για μένα από πλευράς ποιότητας προϊόντων. Αφού αγοράζω με κλειστά μάτια επί χρόνια τα Γιαπωνέζικα προϊόντα όπου τα βρίσκω.

Το καπάκι του κουμπώνει πολύ γερά και σταθερά στο πίσω μέρος του στυλό ώστε να μην το χάνετε. Το τελευταίο είναι διαφανούς χρώματος.  Το στυλό έχει λεπτομερέστατες οδηγίες καθώς και όλα τα σήματα για την επικινδυνότητά του: Πολύ εύφλεκτο, ερεθιστικό και επικίνδυνο για το περιβάλλον. Το σώμα τού στυλό είναι αρκετά μαλακό ώστε να μπορείτε να το πιέσετε εύκολα.

Το χρώμα του είναι λευκό και κόκκινο, όπως και η σημαία της Ιαπωνίας. Επίσης αναγράφει καθαρά ότι η χώρα κατασκευής είναι η Ιαπωνία. Επιπλέον αναγράφει τον εισαγωγέα για την Ελλάδα και τον αριθμό του μοντέλου που πωλείται ακόμα και σήμερα.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα διορθωτικά στυλό είναι ότι ανάλογα με την εποχή, δηλαδή αν ο καιρός είναι ζεστός ή κρύος αλλάζει το πόσο εύκολα ή δύσκολα βγαίνει το υγρό. Ας πούμε το καλοκαίρι δεν χρειάζεται πολύ πίεση το στυλό στο σώμα του για να αμολήσει το μπλάνκο. Το χειμώνα συμβαίνει να χρειάζεται περισσότερο ζόρισμα λόγω κρύου.

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν δύο διαφορετικών ειδών διορθωτικά προϊόντα γραφής: Αυτά που είναι σε υγρή μορφή και αυτά που είναι σε μορφή ταινίας που δεν χρειάζεται να περιμένεις να στεγνώσει όπως τα υγρά.

Προσωπικά προτιμώ τα υγρά στυλό λόγω του ότι μπορώ με αυτά να διορθώσω με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια λόγω και της λεπτής τους  μύτης. Και κρατάνε και πολύ περισσότερο καιρό (χρόνια). Όμως, τα υγρά διορθωτικά στυλό απαιτούν να έχεις την υπομονή να περιμένεις να στεγνώσει το μπλάνκο στο χαρτί. Τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει με τις διορθωτικές ταινίες. Όμως οι διορθωτικές ταινίες δεν έχουν την μεγάλη ακρίβεια των στυλό και σβήνουν πιο χοντροκομμένα. Σε κάθε περίπτωση, όπως με όλα τα πράγματα, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σαν χρήση.

Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο από τα διορθωτικά στυλό της Pentel. Και μάλιστα, επειδή ακριβώς ήμουν τόσο ευχαριστημένος, αγόρασα και δεύτερο στυλό (δείτε εδώ την αξιολόγησή μου) της ίδιας εταιρείας πολύ πρόσφατα που μού ήταν και εντελώς απαραίτητο για τη δουλειά μου.

Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερα διορθωτικά στυλό στην αγορά. Αλλά εγώ σας προτείνω να δώσετε κάτι παραπάνω και να προτιμήσετε αυτά της Pentel λόγω εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής αλλά και όμορφης εμφάνισης του προϊόντος. Χαρείτε το!


Θετικά


·         Λεπτή μύτη – μεγάλη ακρίβεια διόρθωσης
·         Πολύ αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν, Ιαπωνικής κατασκευής
·         Κρατάει πολλά χρόνια
·         Το καπάκι κουμπώνει από πίσω πολύ καλά
·         Όμορφο σχέδιο
·         Πλήρης μετάφραση των αναγραφομένων στα Ελληνικά
·         Ενδείξεις για την επικινδυνότητά του


Αρνητικά


Κανένα!




No comments:

Post a Comment