Monday, June 5, 2017

Διορθωτικό στυλό (μπλάνκο) Pentel ZL63-W

Αγόρασα ένα τέτοιο προϊόν πριν από μία εβδομάδα περίπου σαν δεύτερο διορθωτικό στυλό για να το χρησιμοποιήσω παράλληλα με το πολύ παλιό μου Pentel ZLC31-W (δείτε εδώ την αξιολόγηση). Που το έχω πολλά χρόνια και δουλεύει ακόμα πολύ καλά αφού δεν του έχει τελειώσει το υγρό.

Η χωρητικότητα τού σώματος είναι στα 7ml. Η εταιρεία αυτή όμως βγάζει και στυλό στα 12 ml που κρατάει σαφώς περισσότερο καιρό. Το στυλό αναγράφει ότι έχει γρήγορο στέγνωμα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο πιο γρήγορα στεγνώνει σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα της ίδιας εταιρείας.

Καταρχάς η Pentel είναι Ιαπωνική εταιρεία. Και αυτό σημαίνει πολλά για μένα από πλευράς ποιότητας προϊόντων. Αφού αγοράζω με κλειστά μάτια επί χρόνια τα Γιαπωνέζικα προϊόντα όπου τα βρίσκω.

Το καπάκι του κουμπώνει πολύ γερά και σταθερά στο πίσω μέρος του στυλό ώστε να μην το χάνετε. Το τελευταίο είναι διαφανούς χρώματος.  Το στυλό έχει λεπτομερέστατες οδηγίες καθώς και όλα τα σήματα για την επικινδυνότητά του. Το σώμα τού στυλό είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό ώστε να μπορείτε να το πιέσετε σωστά.

Το χρώμα του είναι λευκό και κόκκινο, όπως και η σημαία της Ιαπωνίας. Επίσης αναγράφει καθαρά ότι η χώρα κατασκευής είναι η Ιαπωνία. Επίσης αναγράφει τον εισαγωγέα για την Ελλάδα και τον αριθμό του μοντέλου που πωλείται ακόμα και σήμερα.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα διορθωτικά στυλό είναι ότι ανάλογα με την εποχή, δηλαδή αν ο καιρός είναι ζεστός ή κρύος αλλάζει το πόσο εύκολα ή δύσκολα βγαίνει το υγρό. Ας πούμε το καλοκαίρι δεν χρειάζεται πολύ, ή για το συγκεκριμένο μοντέλο, καθόλου πίεση το στυλό στο σώμα του για να αμολήσει το μπλάνκο. Το χειμώνα συμβαίνει να χρειάζεται περισσότερο ζόρισμα λόγω κρύου.

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν δύο ειδών διορθωτικά προϊόντα γραφής, αυτά που είναι σε υγρή μορφή και αυτά που είναι σε μορφή ταινίας που δεν χρειάζεται να περιμένεις να στεγνώσει όπως το υγρό.

Προσωπικά προτιμώ τα υγρά στυλό λόγω του ότι μπορώ με αυτά να διορθώσω με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, λόγω και της λεπτής τους  μύτης, και κρατάνε και πολύ περισσότερο καιρό (χρόνια). Όμως, τα υγρά διορθωτικά στυλό απαιτούν να έχεις την υπομονή να περιμένεις να στεγνώσει το μπλάνκο στο χαρτί. Τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει με τις διορθωτικές ταινίες. Όμως οι διορθωτικές ταινίες δεν έχουν την μεγάλη ακρίβεια των στυλό και σβήνουν πιο χοντροκομμένα. Σε κάθε περίπτωση, όπως με όλα τα πράγματα, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σαν χρήση.

Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο από τα διορθωτικά στυλό της Pentel. Και μάλιστα, έχω δύο παρόμοια διορθωτικά στυλό της Pentel στο σπίτι.

Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερα διορθωτικά στυλό στην αγορά. Αλλά εγώ σας προτείνω να δώσετε κάτι παραπάνω και να προτιμήσετε αυτά της Pentel λόγω εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής αλλά και όμορφης εμφάνισης του προϊόντος. Χαρείτε το!


Θετικά


·         Λεπτή μύτη – μεγάλη ακρίβεια διόρθωσης
·         Πολύ αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν, Ιαπωνικής κατασκευής
·         Κρατάει πολύ καιρό
·         Το καπάκι κουμπώνει από πίσω πολύ καλά
·         Όμορφο σχέδιο
·         Πλήρης μετάφραση των αναγραφομένων στα Ελληνικά
·         Ενδείξεις για την επικινδυνότητά του


Αρνητικά


Κανένα!






No comments:

Post a Comment