Wednesday, April 10, 2019

Οθόνη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή AOC G2460VQ6 24’’ ιντσών



Η οθόνη είναι πολύ ξεκούραστη για τα μάτια. Δεν τρεμοπαίζει όταν λειτουργεί όπως άλλες φθηνότερες οθόνες. Δεν εκπέμπει σχεδόν καθόλου από το πολύ κουραστικό για τα μάτια και τον εγκέφαλο, μπλε φως. Το οποίο συν τοις άλλοις δημιουργεί υπερένταση. Έτσι, μπορείτε να παίζετε άνετα τα αγαπημένα σας βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή σας και σε μισή ωρίτσα αφού τα κλείσετε να κοιμηθείτε για βράδυ. Το έχω δοκιμάσει και ξέρω τι σας λέω.

Υποστηρίζει το Freesync για κάρτες γραφικών της AMD. Απλά προσέξετε ότι για να δουλέψει το Freesync θα πρέπει να συνδέσετε την οθόνη μόνο μέσω του DisplayPort. Ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας είναι στα 75 Hz και θεωρείται πολύ καλός. Υπάρχουν και οθόνες με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης αλλά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Η οθόνη διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέσω των ρυθμίσεων ήχου των Windows. Τα ηχεία αυτά αναπαράγουν τίμιο και αξιοπρεπή ήχο αλλά σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς από εσάς. Πάντως αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε αγοράζοντας έξτρα ηχεία τότε είναι μία καλή λύση τα ηχειάκια αυτά.

Το συνοδευτικό CD με τα διάφορα προγράμματα ρύθμισης της οθόνης μέσω λογισμικού και όχι από τα πλήκτρα που έχει πάνω η ίδια η οθόνη μού φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμα. Σας συνιστώ να εγκαταστήσετε ειδικά το i-Menu. Το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με πολύ μεγάλη ακρίβεια την εικόνα του προϊόντος μέσω του ποντικιού σας. Μιας και το μενού με τα κουμπιά που έχει πάνω η οθόνη δεν είναι και ότι το πιο εύχρηστο. Η AOC G2460VQ6 έχει εκτενέστατο φυλλάδιο οδηγιών μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και στα Ελληνικά!

Αγόρασα αυτή την οθόνη για να αντικαταστήσω μία άλλη μισοχαλασμένη δεκαετίας και βάλε της LG 17 ιντσών. Της παλαιότερης τεχνολογίας φθορίου και όχι LED. Οι 2 αυτές οθόνες δεν συγκρίνονται καν. Έτη φωτός μπροστά η AOC.

Το είδος τεχνολογίας της οθόνης είναι το πιο οικονομικό TN και όχι το εντελώς κρυστάλλινο IPS. Όμως οι TN οθόνες είναι πιο γρήγορες στη λειτουργία τους. Η AOC G2460VQ6 έχει χρόνο απόκρισης μόλις 1 ms. Όμως αν προτιμήσετε μία TN οθόνη δεν θα χάσετε σχεδόν τίποτα από θέμα ποιότητας της εικόνας. Προσωπικά θεωρώ (μετά από ψάξιμο που έχω κάνει) ότι τόσο οι ΤΝ όσο και οι IPS οθόνες έχουν πολύ μικρές διαφορές σε ότι αφορά την ποιότητα της τελικής εικόνας.

Αν δεν κάνω λάθος, η AOC G2460VQ6 δεν υποστηρίζει την αντίστοιχη τεχνολογία G-Sync για τις κάρτες γραφικών της Nvidia. Απ’ ότι έχω ερευνήσει οι οθόνες που υποστηρίζουν πλήρως τις GPU της Nvidia κοστίζουν πάρα πολύ, πάνω από 400 €.  

Η μέγιστη ανάλυση της οθόνης είναι στα 1920Χ1080, δηλαδή στο κλασικό πλέον FullHD. Εάν έχετε μία κάρτα γραφικών μεσαίας κατηγορίας, ας πούμε στα 4 GB όπως εγώ, προτιμήσετε μία FullHD οθόνη και όχι μεγαλύτερης ανάλυσης. Ώστε να μπορείτε να παίζετε άνετα όλα τα παιχνίδια σχεδόν χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ταχύτητα των games σας (βλέπε Frames Per Second, FPS).

Αν αγοράσετε μία 4Κ οθόνη, τότε για να τη σηκώσει το σύστημά σας θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας μία επίσης πανίσχυρη και πολύ ακριβή κάρτα γραφικών. Μία μεσαίας κατηγορίας καρτούλα δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει οθόνες 4Κ στο gaming. Ούτε καν 2Κ.

Το μέγεθος της AOC G2460VQ6 είναι για μένα ιδανικό. Ούτε τεράστιο ούτε όμως και καθόλου μικρό. Σε σχέση με άλλες 2 οθόνες που έχω, την προαναφερθείσα 17άρα της LG και μία ASUS LED των 19 ιντσών, η AOC G2460VQ6 μού φάνηκε σωστό θηρίο! Όταν την έβγαλα από το υπέροχο ασπρόμαυρο κουτί της έπαθα την πλάκα μου με τον όγκο της! Βλέπω τα πάντα μεγάλα, πολύ καθαρά και από αρκετή απόσταση παρά την υψηλή μυωπία μου.

Τα χρώματα της AOC G2460VQ6, τα οποία και μπορείτε να ρυθμίσετε με απόλυτη αξιοπιστία είναι εξαίσια! Από ψυχρά και απαλά μέχρι μέτρια ή πολύ ζεστά και έντονα. Ότι επιθυμεί ο κάθε χρήστης. Επιπροσθέτως, ο σχεδιασμός της οθόνης είναι πανέμορφος σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. Η βάση της είναι στιβαρή και δυνατή.

Επιπλέον κάτι που με εντυπωσίασε πάρα πολύ είναι ότι μέσα στη συσκευασία της θα βρείτε όλα τα καλώδια για να τη συνδέσετε με τον τρόπο της αρεσκείας σας. Καλώδια: DisplayPort, HDMI, VGA και ένα πράσινο καλώδιο ήχου 3.5 χιλιοστών. Την χρησιμοποιώ από τις 20/12/2018.

Η AOC G2460VQ6 είναι τόσο άριστη οθόνη και πωλείται σε τόσο λογική τιμή που την αποκαλώ χιουμοριστικά, «Η οθόνη του Ιησού Χριστού!» Με την έννοια ότι ήρθε και με έσωσε από την προηγούμενή μου μπακατέλα! Απολαύστε τη!


Θετικά


·         Πολύ προσιτή τιμή
·         Θαυμάσιο σχέδιο
·         Έχει πολύ γρήγορο χρόνο απόκρισης
·         Είναι πολύ ξεκούραστη για τα μάτια και τον εγκέφαλο
·         Δεν τρεμοπαίζει
·         Η συσκευασία περιλαμβάνει όλα τα καλώδια σύνδεσης
·         Έχει αξιόλογα ηχεία ενσωματωμένα
·         Υποστηρίζει Freesync
·         Στιβαρή και αξιόπιστη κατασκευή
·         Πολύ χρήσιμο το συνοδευτικό CD με το λογισμικό λειτουργίας της
·         Εκπληκτικά χρώματα
·         Δυνατή και γερή βάση
·         Φυλλάδιο οδηγιών και στα Ελληνικά


Αρνητικά


Κανένα!

No comments:

Post a Comment