Monday, October 12, 2015

AKAI APRC9236U Portable CD/MP3/USB/SD/MMC Radio player





Το AKAI CD/Radio player είναι ένα προϊόν προερχόμενο από την 80χρονη γνωστή Ιαπωνική εταιρεία AKAI και κατασκευασμένο στην Κίνα. Διαθέτει αρκετά καθαρό ήχο με καλούτσικα μπάσα και καλύτερα πρίμα. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και ο σχεδιασμός του είναι πανέμορφος σε μαύρο, σύγχρονο χρώμα.

Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να παίξει CD και CD-R, έχει ραδιόφωνο, καθώς και τη δυνατότητα να παίζει μουσική από φλασάκι USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει MP3 CD. Επίσης διαβάζει και κάρτες SD. Είναι δηλαδή ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο μηχάνημα που δουλεύει εξαιρετικά απλά.

Το πρόβλημα που μου παρουσίασε το δικό μου είναι ότι πολλές φορές πατάω ένα συγκεκριμένο πλήκτρο και στην πράξη το μηχάνημα παίρνει εντολή για άλλο. Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό και με κάνει να χρησιμοποιώ το προϊόν πιο σπάνια. Τελικά έχω καταλήξει να ακούω μουσική από ένα πολύ παλιό φορητό ηχοσύστημα που έχω επισκευάσει μόνος μου και όχι από το AKAI. Δεν ξέρω αν έτυχα σε ελαττωματικό κομμάτι πάντως το ότι έχει πρόβλημα κάτι σημαίνει για την ποιότητα της εταιρείας.

Το μέγεθός του είναι μικρό και βολικό και έχει και χερούλι για να το κουβαλάτε εύκολα παντού. Τα επιπλέον αρνητικά του είναι τα εξής: Πρώτον, δεν υπάρχει πλήκτρο ενίσχυσης των μπάσων. Δεύτερον, το ραδιόφωνο δεν είναι ψηφιακό αλλά αναλογικό και είναι αρκετά δύσκολο να βρεις τους σταθμούς όπως αναγράφονται στο πίσω μέρος πάνω στη ροδέλα που βρίσκει στους σταθμούς με πολύ μικρά γράμματα. Τρίτον, οι οδηγίες είναι μόνο στα Αγγλικά και στα Ιταλικά και όχι στα Ελληνικά. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να είναι κανείς υποχρεωμένος να μιλάει ξένες γλώσσες για να διαβάσει ένα απλό φύλλο οδηγιών. Σαφώς και έπρεπε να είχε κάνει τη μετάφραση η AKAI.

Τελικά, μετά από ελάχιστη χρήση δεν διαβάζει καθόλου βιομηχανικά CD του εμπορίου που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και δεν είναι καθόλου γρατζουνισμένα. Αχρηστεύτηκε εντελώς. Ευτυχώς για μένα κατάφερα και επισκεύασα το πολύ παλιό μου μηχάνημα της IRRADIO και αυτό της AKAI μαζεύει σκόνη. Απαράδεκτο μηχάνημα.



Θετικά


·         Καθαρός ήχος
·         Όμορφος σχεδιασμός
·         Εύχρηστο και απλό
·         Δυνατότητα αναπαραγωγής CD/Radio/SD/USB
·         Μικρό και βολικό μέγεθος


Αρνητικά


·         Δεν διαβάζει καθόλου CD του εμπορίου σε άριστη κατάσταση
·         Πατιούνται άλλα αντί άλλων πλήκτρα όταν δίνεις την εντολή
·         Δεν υπάρχει πλήκτρο ενίσχυσης μπάσων
·         Αναλογικό και όχι ψηφιακό ραδιόφωνο
·         Το φύλλο οδηγιών δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά

No comments:

Post a Comment