Monday, October 12, 2015

Element (Digital Element) TAKEDA HD-1000G Gaming Headset


Πραγματικά εξαιρετικά ακουστικά σε πάρα πολύ φιλική τιμή. Τα έχω γύρω στα 3 χρόνια και δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα που τα πήρα. Ο ήχος είναι απίστευτος στα παιχνίδια. Είναι τρομερό το πόσες λεπτομέρειες ακούς με αυτά τα ακουστικά. Το μπάσο τους είναι πολύ έντονο και ποιοτικό και αποδίδουν καλά και εκτός gaming (μουσική, βίντεο κ.λπ.).

Το μικρόφωνο το δοκίμασα στο Skype συγκεκριμένα και είναι καλό κι αυτό και διαθέτει noise canceling σύμφωνα με την συσκευασία του προϊόντος.

Τα πλαστικά του και όλα τα υλικά που το απαρτίζουν είναι ανθεκτικά και στιβαρά. Σαφώς εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το καλώδιό του είναι πολύ μακρύ και πολύ βαρύ. Είναι επενδυμένο με σκληρό, φοβερά ανθεκτικό πλαστικό. Το μόνο που ενδέχεται να ενοχλήσει ορισμένους είναι ότι το καλώδιο αυτό είναι κάπως δύσκαμπτο λόγω του όγκου και του μεγέθους του.

Το TAKEDA HD-1000G έχει 3 βύσματα: 2 των 3,5 mm για τα ακουστικά και το μικρόφωνο και 1 πιο χοντρό για το USB. Έχετε υπόψη σας ότι τα ακουστικά λειτουργούν με τα κλασικά βύσματα των 3,5 mm και όχι με το USB. Το USB είναι μόνο για να ανάβουν τα φωτάκια στα πλάγια του headset. Το συνδέεις και ανάβουν τα φωτάκια, το αποσυνδέεις και σβήνουν. Απλά και όμορφα! Επίσης, τα δύο βύσματα των 3,5 mm είναι επιχρυσωμένα για ακόμα τελειότερο ήχο.

Ο σχεδιασμός τους είναι πανέμορφος και τα φωτάκια στα πλάγια είναι κουκλίστικα και δημιουργούν φαντασμαγορική αίσθηση. Διαθέτουν μαξιλαράκι από δερματίνη εκεί όπου εφαρμόζουν στο κεφάλι για να μην κουράζεται ο χρήστης σε πολύωρη χρήση. Πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

Μετά από πάνω από 3 χρόνια όχι ιδιαίτερα σκληρής χρήσης ξέφτισαν πολύ τα μαξιλαράκια εκεί που ακουμπάνε τα αυτιά. Όμως αυτό ανακάλυψα ότι δεν είναι καθόλου πρόβλημα γιατί δεν επηρεάζει τη λειτουργία των ακουστικών ούτε δημιουργεί κάποια άλλη ουσιαστική δυσλειτουργία. Η λύση που βρήκα ήταν να τα κάνω να ξεφτίσουν τελείως μαδώντας το υλικό των μαξιλαρακίων με τα χέρια. Ώστε να μην μου αφήνουν μαύρα απομεινάρια γύρω από τα αυτιά μου.

Ακόμα και αφού μαδήσανε, η αίσθησή τους παραμένει αρκετά μαλακή. Οπότε αν φθαρούν με τον καιρό και τα δικά σας μην μασήσετε και μην φοβηθείτε ότι αχρηστεύτηκαν. Εκτός κι αν τα θέλετε όλα να είναι στην εντέλεια. Οπότε τι να πω, σε αυτήν την ακραία περίπτωση, πάρτε άλλα!  

Δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από άλλα πολύ ακριβότερα ακουστικά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι μεγάλα σε μέγεθος και μάλλον δεν είναι κατάλληλα για μικρά κεφάλια και για γυναίκες. Αν τα βρείτε αποκτήστε τα χωρίς δεύτερη σκέψη.


No comments:

Post a Comment