Wednesday, May 24, 2017

Ακουστικά ψείρες SONY MDR-EX110LP



Τα ακουστικά αυτά έχουν αρκετά όμορφο σχέδιο. Επίσης έχουν πολύ καλή συνολική ποιότητα ήχου. Το συγκεκριμένο μοντέλο που είχα ήταν σε μαύρο χρώμα. Το βύσμα τους είναι επιχρυσωμένο για καλύτερη ποιότητα ήχου. Αν δεν ήταν όμως θα ήταν απαράδεκτο κάτι τέτοιο αν σκεφτεί κανείς την πολύ υψηλή τιμή τους. Αυτά όμως είναι και τα μόνα θετικά τους.

Είχα δύο, παρόμοια μεταξύ τους μοντέλα ακουστικών ψείρες από τη Sony και ενώ η ποιότητα του ήχου ήταν πολύ καλή, μού χάλασαν και τα δύο σε μικρό χρονικό διάστημα (μερικούς μήνες χρήσης).

Τα προβλήματά τους πολλά και διάφορα: Αρχίζω από την πολύ υψηλή τιμή. Στην ουσία, όπως συμβαίνει με πολλά προϊόντα, πληρώνεις την μάρκα (την Sony στην προκειμένη περίπτωση) και όχι την πραγματική ποιότητα κατασκευής του προϊόντος.

2ο Βασικό πρόβλημα η αξιοπιστία τους. Πρόκειται για πάρα πολύ λεπτεπίλεπτα και ευαίσθητα ακουστικά που με την παραμικρή κακομεταχείριση χαλάνε. 3ο πρόβλημα το πολύ ευαίσθητο και λεπτό καλώδιό τους που μπερδεύεται πολύ εύκολα και άντε μετά να το λύσεις.

4ο Θέμα η χαμηλή μέγιστη ένταση του ήχου που αποδίδουν.

5ο Ζήτημα η εγγύηση ενός έτους μόνο.

Αν επιχειρήσω να τα συγκρίνω με τα πολύ φθηνά ακουστικά – ψείρες που χρησιμοποιώ εδώ και λίγα χρόνια της Element (PR-110), τότε τα τελευταία κερδίζουν με τα μάτια κλειστά (Δείτε και την αξιολόγηση που έχω γράψει για τα τελευταία στο skroutz και συγκρίνετέ τα), γιατί;

Τα Element PR-110:

1ον Αποδίδουν πολύ μεγαλύτερη μέγιστη ένταση ήχου
2ον Είναι πολύ πιο ανθεκτικά και αντέχουν σε σκληρή χρήση
3ον Επειδή είναι Κινέζικα είναι πάρα πολύ φθηνά
4ον Το καλώδιό τους είναι πεπλατυσμένο και δεν μπερδεύεται εύκολα
5ον Είναι κατά το γούστο το δικό μου ακόμα πιο όμορφα σαν σχέδιο από αυτά της Sony
6ον Έχουν εγγύηση 2 έτη και όχι 1 έτος όπως τα ακουστικά της Sony

Συνεπώς, δεν συνιστώ σε κανέναν τα ακουστικά ψείρες της Sony αφού υπάρχουν στην αγορά και πολύ φθηνότερα και πολύ πιο αξιόλογα από πλευράς ποιότητας κατασκευής και αντοχής παρόμοια προϊόντα. Το μόνο που είναι όντως ανώτερο στα SONY MDR-EX110LP σε σχέση με τα ακουστικά της Element είναι η συνολική ποιότητα του ήχου. Όλα τα άλλα όμως είναι σαφώς κατώτερα και η τιμή τους εντελώς εξωφρενική για ένα τέτοιο απλό προϊόν.


Θετικά


·         Όμορφος σχεδιασμός
·         Πολύ καλή ποιότητα ήχου
·         Επιχρυσωμένο βύσμα


Αρνητικά


·         Εξωφρενικά υψηλή τιμή (πληρώνεις τη μάρκα)
·         Χαμηλή αξιοπιστία και ανθεκτικότητα
·         Πολύ λεπτεπίλεπτο καλώδιο που εύκολα χαλάει και εύκολα μπερδεύεται
·         Χαμηλή μέγιστη ένταση του ήχου που αποδίδουν
·         Εγγύηση ενός έτους μόνο

No comments:

Post a Comment