Monday, May 29, 2017

Ξυραφάκια μιας χρήσης, Gillette Blue II/Blue II Slalom


Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω πως ξυριζόμουν για πάρα πολλά χρόνια με αυτά τα ξυραφάκια είτε τα Slalom είτε τα πιο απλά. Στις 24 Μαΐου 2017 αγόρασα την ξυριστική μηχανή της Gillette, Mach 3. Την ίδια μέρα ξυρίστηκα με αυτήν (σχετική δική μου αξιολόγησή της υπάρχει στο skroutz).

Τα ξυραφάκια Gillette Blue II Slalom είναι από τις πιο φθηνές λύσεις στο ξύρισμα. Σημειώνω ότι δεν έχουν ειδική ταινία στο πάνω μέρος της κεφαλής τους για κάπως πιο μαλακό ξύρισμα. Το πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ σκληρά γένια και λακκάκι στο πηγούνι μου. Αν και χρησιμοποιώ επί αρκετά χρόνια ειδικό αφρό για σκληρά γένια, με τα ξυραφάκια αυτά κοβόμουν πολύ εύκολα. Και αν δεν κοβόμουν ερεθιζόταν πολύ το δέρμα μου. Και όταν έβαζα το Aftershave Axe Africa, έτσουζα πάρα πολύ.

Με αποτέλεσμα να αποφεύγω το ξύρισμα. Όμως από τότε που πήγα στην εξαιρετική από κάθε πλευρά Gillette Mach 3 θέλω να ξυρίζομαι πολύ συχνότερα. Γιατί δεν πονάω πια καθόλου και το ξύρισμα είναι πολύ άνετο και πιο βαθύ λόγω των τριών, αντί για δύο λεπίδων.

Αν επιχειρήσω να συγκρίνω την Mach 3 με τα ξυραφάκια Gillette Blue II Slalom, η Mach 3 είναι κατά πολύ ανώτερη από κάθε άποψη. Τα ανταλλακτικά της κρατάνε για 10 – 15 ξυρίσματα το καθένα. Η λαβή της είναι μεταλλική με πλαστική ενίσχυση για να μην γλιστράει καθόλου από το χέρι. Κάνει πιο βαθύ ξύρισμα. Είναι σκληρή με τα γένια αλλά πολύ μαλακή με την επιδερμίδα.

Συνεπώς, δεν μπορώ να συστήσω εύκολα τα ξυραφάκια Gillette Blue II Slalom όταν υπάρχει η Gillette Mach 3. Και αν σας φαίνεται ακριβή η τελευταία, σκεφθείτε ότι τα ξυραφάκια σάς βγάζουν το πολύ 4 – 5 ξυρίσματα και μετά τα πετάτε στα σκουπίδια. Ενώ κάθε κεφαλή της Mach 3 βγάζει 15 ξυρίσματα. Οπότε, τα λίγα παραπάνω χρήματα που θα δώσετε για την Mach 3 θα τα αποσβέσετε αμέσως λόγω της πολύ υψηλής συνολικής ποιότητάς της. 

No comments:

Post a Comment