Friday, August 18, 2017

Σετ πληκτρολόγιο – ποντίκι Element KB-150UMS


Το συγκεκριμένο σετ το είχα πάρει δώρο στην αδερφή μου για τα γενέθλια ή τη γιορτή της. Είχε ένα άθλιο πληκτρολόγιο πολύ ακριβό μάρκας Turbo-X (ξέρετε από ποιο μαγαζί) το οποίο ούτε καν καθαριζότανε και έκανε τρομερό θόρυβο. Το χειρότερο πληκτρολόγιο που έχω δει ως τώρα.

Όπως και να ‘χει, της πήρα το σετ πληκτρολόγιο και ποντίκι Element KB-150UMS. Οι σκέψεις μου για αυτό το σετ, ανάμεικτες. Το πληκτρολόγιο ήταν (τώρα δεν ξέρω που βρίσκεται ακριβώς) αρκετά ποιοτικό. Τα πλήκτρα του δούλευαν πολύ καλά και ήταν αρκετά μαλακά και αθόρυβα για ένα τόσο φθηνό πληκτρολόγιο. Το σχέδιο όμορφο αλλά πολύ απλό χωρίς καθόλου έξτρα πλήκτρα όπως multimedia keys κ.λπ.

Τελικά η αδερφή μου δεν χρησιμοποίησε ποτέ το εν λόγω πληκτρολόγιο. Διότι δεν έχει ενσωματωμένα εξαρτήματα από μαλακό πλαστικό για να το συγκρατούν πάνω στο γραφείο. Με αποτέλεσμα να γλιστράει συνεχώς. Το ποντίκι μού το χάρισε γιατί το χρειαζόμουνα για ένα 2ο PC μου εκείνο τον καιρό.

Το ποντίκι είναι αρκετά όμορφο σε κλασικό μαύρο χρώμα και χωρίς καθόλου έξτρα πλήκτρα. Κάνει και για δεξιόχειρες και για αριστερόχειρες.

Όμως, μετά από μερικές μέρες μόνο χρήσης, χάλασε η ροδέλα. Οπότε αναγκάστηκα να το πετάξω το ποντίκι αφού στην ουσία αχρηστεύθηκε. Τα υλικά κατασκευής τόσο του πληκτρολογίου όσο και του ποντικιού είναι αρκετά ποιοτικά για την χαμηλή συνολική τιμή του σετ.

Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ότι το ποντίκι κάθεται πολύ όμορφα στο χέρι και δεν γλιστράει ακόμα και αν είναι το χέρι ιδρωμένο το καλοκαίρι.

Συμπερασματικά λοιπόν:

1.   Το πληκτρολόγιο είναι πολύ καλό αν ψάχνετε για ένα πολύ απλό και χωρίς επιπλέον πολυμεσικά πλήκτρα προϊόν. Είναι αρκετά γερό, με αθόρυβα και μαλακά πλήκτρα. Αν όμως θέλετε να μην γλιστράει καθόλου επάνω στο γραφείο σας, ή το τελευταίο είναι ιδιαίτερα γλιστερό τότε δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε άλλο πληκτρολόγιο.
2.   Το ποντίκι: Ναι μεν όμορφο, κάθεται πολύ καλά στο χέρι, κάνει και για δεξιόχειρες και μη. Αλλά δεν είναι καθόλου αξιόπιστη η ροδέλα του. Συνεπώς δεν το συνιστώ.

Τελικό συμπέρασμα: Για τα χρήματά του καλούτσικο σετ αλλά δεν θα το αγόραζα ξανά. Η απόφαση δική σας.

No comments:

Post a Comment