Thursday, July 29, 2021

Πινέλο ξυρίσματος με τρίχα χοίρου. Omega 11150, Pura Setola






Καταρχάς, οφείλω να πω, πως έχω αγοράσει, τα τελευταία χρόνια, 3 πινέλα ξυρίσματος, από την Ιταλική, παλαιά εταιρεία, Omega. Το καλύτερο ποιοτικά, πιο γερό, ανθεκτικό από αυτά, είναι το συνθετικό, Omega Hi-Brush Fiber Shaving Brush 112mm Black 0196712 (κριτική μου αυτού του προϊόντος υπάρχει στο skroutz.gr). Ταυτοχρόνως, είναι και το πιο ακριβό. Τυχαίο; Ίσως όχι. Το τελευταίο, δεν μου έχει χάσει, ούτε μία τρίχα.

 

Το πρώτο πινέλο της Omega, που αγόρασα είναι το Omega 11574 Pura Setola (αξιολόγηση δική μου υπάρχει στο skroutz.gr).

 

Και τα 2 αυτά πινελάκια, μού βγήκαν αξιόπιστα και καλά, σε βάθος χρόνου.

 

Ας δούμε όμως το αγαθό που αφορά η σημερινή κριτική.

 

Το, Omega 11150, είναι, ένα πανέμορφο, πινελάκι. Η βάση του είναι αρκετά μεγάλη. Ξύλινη, από ανθεκτικό στο νερό, αλλά ελαφρύ, ανοιχτό καφέ, ξύλο.

 

Ο θύσανος είναι ο μικρότερος που έχω δει ως τώρα. Εντούτοις, αν κάνετε μερικά ξυρίσματα, ο θύσανος θα «ανοίξει» αρκετά. Στην αρχή, πίστευα, ότι, αυτός ο τόσο στενός, θύσανος, είναι ένα μειονέκτημα.

 

Όμως, όταν άρχισα να ξυρίζομαι με το Omega 11150. Διαπίστωσα ότι, λόγω του μικρού όγκου των τριχών. Ο τρόπος που απλώνω τον αφρό ξυρίσματος της Noxzema, για σκληρά γένια (αξιολόγηση αυτού του αφρού υπάρχει στο skroutz.gr).

 

Είναι, πιο ακριβής. Δεν μου πηγαίνει εύκολα αφρός μέσα στα αυτιά. Όπως με τα άλλα 2, πιο χοντρά, πινέλα μου.

 

Στη βάση του θυσάνου, έχει μέταλλο, χρυσού χρώματος. Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αυθεντικός χρυσός. Αλλά, έτσι μού φαίνεται.

 

Να ξέρετε ότι τα πινέλα χοίρου είναι τα πιο οικονομικά. Σε σχέση με τα ακριβά του ασβού ή τα συνθετικά. Όμως, παρά το μειωμένο αντίτιμό τους, είναι γερά, ανθεκτικά και δεν θέλουν ιδιαίτερη συντήρηση.

 

Όταν έβρεξα το πινέλο για πρώτη φορά σε ζεστό νερό, αμέσως μου εμφάνισε, μία πολύ έντονη, και κάπως άσχημη μυρωδιά, γουρουνιού.

 

Αλλά λένε ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου. Αν ξυριστείς με το πινέλο αυτό 4 – 5 φορές φεύγει εντελώς η κακή αυτή μυρωδιά. Και, μετά, αναδύεται ένα θεσπέσιο, άρωμα.

 

Να γνωρίζετε το εξής. Πριν ξυριστείτε, με ένα πινέλο αγριόχοιρου (χοίρου). Βυθίστε το πινελάκι σε ένα μικρό ποτήρι με χλιαρό νερό, για 10 περίπου λεπτά. Μετά, βγάλτε το έξω από το ποτηράκι, στύψτε το, για να φύγει όλο το νερό. Και, κατόπιν, ξυριστείτε.  

 

Αυτή η διαδικασία, θα μαλακώσει, το πινέλο, με τον καιρό. Αφού, τα πινέλα χοίρου, είναι, τα πιο σκληρά.

 

Τα μαύρα γράμματα με το λογότυπο της εταιρείας, που έχει πάνω το ξύλο του Omega 11150. Δεν σβήστηκαν καθόλου, όπως μού συνέβη με το συνθετικό πινέλο, Omega Hi-Brush Fiber Shaving Brush 112mm Black 0196712.

 

Καλό θα ήταν, επίσης, να αγοράσετε, κάποια ειδική βάση για πινέλο ξυρίσματος, όπως η φθηνή, Muhle Rh6 (κριτική μου υπάρχει στο skroutz.gr). Για να στεγνώνει, με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

Ας δούμε και τα άσχημα, του πινέλου, Omega 11150. Δυστυχώς, μετά από 3 ξυρίσματα, το πινέλο, έχει χάσει, γύρω στις 6 - 7 τρίχες. Κάτι, το οποίο ελπίζω, να μην συνεχιστεί.

 

Διότι θα αναγκαστώ να το πετάξω το πινελάκι. Και είναι τόσο όμορφο, που το λυπάμαι, πραγματικά.

 

Μολονότι, και το Omega 11574, έχασε λίγες, σχετικά τρίχες. Αλλά, από ένα σημείο και μετά, σταμάτησε να μαδάει. Μπορεί να συμβεί το ίδιο και με το Omega 11150. Το εύχομαι. Αλλιώς, αν μου χαλάσει, θα επεξεργαστώ, την παρούσα κριτική μου, στο μέλλον.

 

Η τιμή του είναι λογική, για την ποιότητα που το εν λόγω προϊόν προσφέρει στον άνδρα.

 

Συμπερασματικά, συνιστώ το συγκεκριμένο αγαθό. Αφού είναι, θαυμάσιο σε εμφάνιση. Έχει αξιοπρεπή θύσανο. Και η ποιότητά του, φαίνεται σημαντική.

 

Απολαύστε τα ξυρίσματά σας με το νέο σας πινελάκι!

 

 

Θετικά

 

·         Εξαιρετική αισθητική

·         Μεγάλη, ελαφριά πανέμορφη, ξύλινη λαβή

·         Δεν σβήστηκαν τα γράμματα του λογοτύπου της εταιρείας

·         Έχει, χρυσό στεφάνι

·         Απλώνει τον αφρό με ακρίβεια

 

 

Αρνητικά

 

·         Έχασε μερικές τρίχες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα χρήσης

·         Μυρίζει γουρουνίλα (!) στην αρχή αν το πλύνετε με λίγο νερό

No comments:

Post a Comment