Tuesday, March 17, 2020

Card Reader, Kingston FCR-HS4




Σύνδεσα το Kingston FCR-HS4 στην απλή αυτή συσκευή, USB Hub Powertech PT-705. Και δούλεψε αμέσως σε σταθερό υπολογιστή με Windows 10 64-bit.

Δεν θα σας συνιστούσα να το συνδέσετε σε μπροστινή θύρα του κουτιού σας. Αλλά στις πιο γρήγορες, πίσω υποδοχές USB. Όταν το συνέδεσα σε μπροστινή θύρα USB σε ένα απλό και φθηνό σταθερό (Desktop PC) υπολογιστή που έχω, δεν αναγνωρίστηκε καθόλου σωστά το εν λόγω Card Reader. Και τα Windows 10, μού έβγαλαν μήνυμα σφάλματος.

Είναι όμορφο προϊόν σε γκρι σκούρο και λευκό χρωματισμό. Όταν συνδέεται κάποια κάρτα, ανάβει κόκκινο το ωραίο λογότυπο της Αμερικανικής εταιρείας, Kingston.

Η συνδεσμολογία του είναι γρήγορη, τύπου USB 3.0. Σύνδεσα διάφορες κάρτες MicroSDHC και MicroSDXC. Καθώς και μία κάρτα SD του 1 GB πολύ παλιά της Lexar. 3 από αυτές τις κάρτες που σύνδεσα και αναγνωρίστηκαν κανονικά πωλούνται ακόμα στα καταστήματα και είναι οι:


Η συσκευασία του εν λόγω προϊόντος είναι πολύ σκληρή, πλαστική. Και θέλει ένα κοφτερό, δυνατό μαχαίρι ή κοπίδι για να την ανοίξετε. Εγώ  την άνοιξα με ένα πολύ ισχυρό Κινέζικο, κυνηγετικό – στρατιωτικό μαχαίρι τσέπης (pocket knife) που έχω.

Δεν γράφει πάνω ή σε φύλλο οδηγιών το πώς και με ποια φορά θα βάλετε τις κάρτες. Σε άλλα Card Readers όπως το DeLock USB 2.0 Card Reader All in 1 έχει τέτοια ένδειξη. Απλά τοποθετήστε τις κάρτες ίσια και με τα γράμματά τους προς τα πάνω.

Τα πλαστικά τού Kingston FCR-HS4 είναι σχετικά φθηνά, λεπτά και δεν εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη. Τουλάχιστον όμως το προϊόν αυτό είναι πολύ ελαφρύ.    

Υποστηρίζει τους παρακάτω τύπους καρτών: Compact Flash I, Compact Flash II, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, MicroSDXC, MicroSDHC, microSD, SDXC, SDHC.

Συνδέεται μόνο εξωτερικά με το αρκετά μακρύ καλώδιο USB 3.0 που παρέχεται στη συσκευασία. Αν δεν έχετε συνδέσει κάποια κάρτα τότε δεν ανάβει το σήμα λειτουργίας της Kingston. Και το Card Reader θα φαίνεται αποσυνδεδεμένο. Προφανώς για την ιδιαίτερα σημαντική, στις μέρες μας, εξοικονόμηση ενέργειας.

Αν δεν εντοπιστεί η κάρτα σας με την πρώτη, τότε απλά αποσυνδέστε την και ξαναβάλτε την στο Kingston FCR-HS4. Μου συνέβη και μένα κάποιες φορές αυτή η μικρή δυσλειτουργία.

Συμπερασματικά, το Card Reader, Kingston FCR-HS4 είναι ένα πολύ καλό προϊόν και σας το συνιστώ χωρίς καμία επιφύλαξη. Χαρείτε και χρησιμοποιήστε το!


Θετικά


·         Αξιόπιστο και καλής ποιότητας
·         Όμορφη εμφάνιση
·         Υποστήριξη των περισσοτέρων καρτών
·         Μακρύ το καλώδιο σύνδεσης
·         Γρήγορη σύνδεση USB 3.0


Αρνητικά


·         Κάπως ευαίσθητη η κατασκευή των πλαστικών του

No comments:

Post a Comment